Erhverv

SAS er blandt de sikreste flyselskaber i verden

Det skandinaviske flyselskab er med på listen over selskaber med de færreste alvorlige hændelser og det bedste sikkerhedsarbejde.

SAS er med på listen over de 20 mest sikre flyselskaber i verden.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

SAS er med på listen over de 20 mest sikre flyselskaber i verden.

Det fremgår af en undersøgelse, som AirlineRatings har gennemført blandt 409 flyselskaber.

Flyselskabernes sikkerhed vurderes ud fra en række forskellige forhold. Undersøgelsen tager bl. a. højde for, i hvilket omfang selskaberne har været involveret i hændelser eller ulykker. Men det vejer også tungt, på hvilken måde de bliver kontrolleret af myndighederne, og hvilke former for certificeringer de har.

AirlineRatings tager dog kun hensyn til alvorlige hændelser.

»Alle flyselskaber har hændelser hver dag, og mange af dem skyldes flyfabrikkerne og ikke, hvordan flyselskaberne opererer flyene. Vores top 20 selskaber er altid i front, når det gælder sikkerhedsarbejde, operationel drift og benyttelse af nye og mere avancerede flytyper som Airbus A350 og Boeing 787,« siger Geoffrey Thomas, chef for AirlineRatings.

SAS er glad for at være med i det sikre selskab.

»Vi er virkelig tilfredse med og stolte oer, at vi igen i år er med i top 20 over de mest sikre flyselskaber i hele verden. Sikkerhed er vores højeste prioritet i SAS,« siger Mariam Skovfoged, pressechef i SAS til Check-in.dk.

De øvrige selskaber i top 20 er: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic og Virgin Australia.

Læs også