Erhverv

Vi vil have nye biler - bilsalget i Europa er rekordstort

Salget af nye biler steg sidste år til det højeste niveau i de seneste ti år. Det er især SUV-salget, der boomer.

Alfa Romeo oplevede en kraftig stigning i antallet af solgte biler i europa i 2017. Det generelle bilsalg var det højeste i ti år. Her en Stelvio fra en bilshow sidate år. Photo/Petr Mlch (CTK via AP Images)

Salget af nye biler i Europa i 2017 var det højeste i ti år. Især SUV-modeller fra Peugeot, Renault, Alfa Romeo og Toyota var med til at sætte fart i antallet af nye biler på vejene.

Antallet af nyregistrerede biler steg med 3,3 pct. til 15,6 mio. biler, viser en opgørelse fra European Automobile Manufacturers Association.

Den hidtidige rekord er fra 2007, hvor der blev solgt 16 mio. biler. Og det øgede salg i 2017 blev opnået trods en nedgang i salget i december på 4,8 pct. i forhold til 2016, skriver Bloomberg.

Det øgede salg skyldes en forbedret økonomi bredt i eurozonen med en meget lav arbejdsløshed i flere lande som eksempelvis Tyskland og Polen.

Det, der tiltrak kunderne, var især SUV-modeller som Renaults Captur, Peugeot 5008, Citroen C3 Aircross og Alfa Romeos Stelvio.

Blandt de største bilfabrikker i Europa havde Toyota en stigning i salget på 12 pct. Renaults europæiske division havde en fremgang på 6,7 pct., og Alfa Romeo solgte 30 pct. flere biler end i 2016.

Opgørelsen omfatter tal fra de 28 EU-lande minus Malta. Heller ikke Norge, Schweiz og Island er med i tallene.

I Danmark kunne man ikke sætte rekord. Der var en nedgang i salget i december, og det betød, at branchen missede en en ny salgsrekord.

Mens salget af elektriske biler er gået næsten i stå, så har efterspørgslen efter hybridbiler dog aldrig været større.

Sidste år blev der solgt 8.208 hybridbiler - en bil der både er udstyret med benzinmotor og elmotor. Det er rekord og en stigning på 20 pct. i forhold til 2016.

Især Toyota har godt fat i dette marked. Den japanske bilfabrik satte sig sidste år på de tre første pladser med hybridmodeller. Mest solgte var Toyota Yaris efterfulgt af modellen Auris, der solgte henholdsvis 2.878 og 2.271 stk.

»Vi har i flere år arbejdet for at udbrede kendskabet til hybridbiler, så flere ville opdage de mange fordele, der er ved en hybridbil. Det ser ud til nu for alvor at være lykkedes,« siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Læs også