Erhverv

Nu bliver grænsehandel lidt billigere

Grænsebutikkerne må ikke længere opkræve et gebyr for betaling med kort fra EU-lande. Og de lover, at de ikke hæver priserne på deres varer af den grund.

Danskerne handler hvert år for milliarder i grænsehandelsbutikkerne. Foto: Claus Bonnerup.

I den forgangne weekend blev det pludselig en smule mere attraktivt for danskerne at køre over grænsen og handle ind i grænsebutikker som Fleggaard, Calle og Otto Duborg.

Lørdag trådte nemlig en ny EU-forordning i kraft. Den siger, at butikker ikke længere må opkræve gebyr, når kunder betaler med et kort, der er udstedt i et EU-land. Det skriver Flensborg Avis.

I grænsehandelsbutikkerne har det ellers været almindelig praksis at hælde gebyret fra kortudstederne over på kunderne. Det er slut nu.

»Vi har hidtil lagt 1,2 pct. oven i ved betaling med et dankort og 2,6 pct. ved betaling med for eksempel et mastercard,« siger Per Boesen, chef for Fakta i Tyskland, til Flensborg Avis.

Når grænsebutikkerne ikke længere må lade kunderne betale for det gebyr, som butikkerne opkræves af Nets og udstederne af kreditkort, skulle man tro, at grænsebutikkerne så ville hæve deres priser.

Men det afviser både Per Boesen og chefen for Otto Duborg, Bernd Christiansen. Det samme gør Mike Simonsen, der er adm. direktør i Fleggaard-koncernen.

»Forbrugerne stilles med denne ændring bedre,« siger Mike Simonsen til Flensborg Avis.

Fleggaard-koncernen, der er ejet af den stenrige Fleggaard-familie, ejer udover sine seks Fleggaard-butikker også butikskæden Calle.

Senest har regeringen med en ny erhvervspakke forsøgt at hente nogle af de milliarder, som danskerne hvert år handler for i grænsebutikkerne, tilbage til handlen herhjemme. Det er sket med bl.a. afgiftssænkninger på nødder, emballage og alkoholsodavand.

Læs også