Erhverv

Dansk flyselskab på vej mod konkurs

Ejeren står til at tabe et tocifret millionbeløb, og op mod 30 ansatte kan miste deres job.

Bjarne Lastein stiftede Backbone Aviation for syv år siden. Screenshot.

Det lille danske luftfartsselskab Backbone Aviation, der bl.a. har fløjet højtstående politikere rundt i verden, har indgivet konkursbegæring.

Det meddeler selskabet på Facebook.

Ejer Bjarne Lastein, der tidligere var gift med helikopterdronningen Susanne Hessellund, står ifølge Jydske Vestkysten til at tabe et tocifret millionbeløb på konkursen.

Op mod 30 ansatte risikerer at miste deres arbejde.

Det er bl.a. et økonomisk kollaps hos en irsk samarbejdspartner, som ser ud til at koste Backbone Aviation livet. Samtidig har luftfartsselskabet været udfordret af fly, der blev lejet i Canada, men kom for sent hjem på grund af tekniske problemer.

Bjarne Lastein stiftede Backbone Aviation for syv år siden. Udover specielt designede ture for bl.a. politikere har selskabet stået bag rundflyvninger med helikopter over Esbjerg og de mange øer langs Vestkysten.

Til Jydske Vestkysten siger Bjarne Lastein, at flere forsøg på at finde en bank eller investorer, som vil skyde penge i selskabet, er mislykkedes. Men forsøget på at redde flyselskabet fortsætter på trods af konkursbegæringen, lyder det på Facebook.

»Vi er muligvis nede, men vi er ikke ude endnu,« skriver selskabet.

I september købte Bjarne Lastein og hans hustru Saxo Banks tidligere filial i Holsted og flyttede deres flyselskab fra Esbjerg Lufthavn til Holsted. Huset er ikke en del af konkursbegæringen.

BRANCHENYT
Læs også