Erhverv

Kriseramt legetøjskæde lukker 180 butikker

Toys "R" Us vil fra begyndelsen af februar og frem til midten af april lukke omkring hver femte af sine butikker i USA.

Toys "R" Us gik i september i betalingsstandsning og søgte i den forbindelse om konkursbeskyttelse i USA og Canada. Nu er et nyt led i redningsplanen blevet offentliggjort. Foto: AP /Flint Journal, Griffin Moores

Der har ikke været mange varme nyheder at lune sig på for den store legetøjskæde Toys "R" Us den seneste tid.

Tirsdag aften lagde Toys "R" Us' topchef, Dave Brandon, så endnu en nyhed med negativ slagside ud på kædens hjemmeside.

I et brev forklarede han, at for at »genopfinde« Toys "R" Us-kæden skal der nu tages svære beslutninger. Det indbefatter konkret, at der skal lukkes en række butikker i USA, der er kædens største marked.

Dave Brandon nævner i brevet ikke noget om, hvor mange butikker der skal lukkes. Reuters har dog onsdag skrevet, at det handler om 180 butikker, svarende til omkring hver femte butik i USA.

Toys "R" Us vil begynde at lukke de første butikker i begyndelsen af februar og forventes færdig med nedlukningerne i midten af april.

»Disse handlinger er nødvendige for at give os den bedste chance for at komme ud af vores konkursprocedure som en mere leve- og konkurrencedygtig virksomhed, der yder det niveau af service og oplevelse, man kan forvente af en markedsleder,« skriver Dave Brandon i sit brev.

Toys "R" Us gik i september i betalingsstandsning og søgte i den forbindelse om såkaldt konkursbeskyttelse i både USA og Canada.

Kæden har i årevis kæmpet med indtjeningen og har tabt kunder og omsætning til konkurrenter som Amazon, Walmart og Target. Oveni det sidder selskabet på en stor gæld - næsten 30 mia. kr. - som blev optaget, da en række kapitalfonde i 2005 købte Toys "R" Us.

De danske Toys "R" Us-butikker bliver ikke påvirket af konkurssagen i det amerikanske, da de danske butikker er ejet af TopToy, som har købt retten til navnet i Norden. TopToy har 65 Toys "R" Us-butikker fordelt i Danmark, Island, Finland, Norge og Sverige.

Læs også
Top job