Erhverv

Sælg din friværdi: Iværksættere får 10 millioner til ejendoms-platform

Med crowdfunding for ejendomsmarkedet har start-up'en Brickshare gjort det muligt at investere i små bidder af en lejlighed. Nu skal nye investormillioner sætte gang i væksten.

Køb en lejlighed sammen med mange andre og få et afkast hver måned. Det er konceptet bag Danmarks første crowdfunding-platform for fast ejendom. Foto: Jan Dagø

Vil du investere i ejendomme, men har ikke lige et par millioner på bogen? Så kan du nøjes med at købe en lille bid, gennem crowdfunding-platformen Brickshare, der blev lanceret i 2016.

Nu får Brickshare sin første store investering, nemlig 10 mio. kr. fra en gruppe af investorer, med Seed Capital og PreSeed Ventures i spidsen. Indtil nu har Brickshare holdt sig kørende på en lille start-investering på 500.000 kr.

»Nu får vi en ordentlig kapitalindsprøjtning og kan realisere vores vision og styrke vores produkt. Vi har kørt lidt beta og været en smule under radaren indtil nu, med fokus på at få testet vores produkt af,« siger Junaid Ahmad, direktør for og stifter af Brickshare.

Konceptet er at man kan investere ned til 10.000 kr. – og snart ned til 1.000 kr. – og købe sig ind i en ejendom, sammen med mange andre. Boligen bliver så lejet ud, og hver måned får man så et afkast på sin investering – samt med tiden den gevinst eller det tab, som de skiftende vinde på boligmarkedet giver.

Brickshare købte sin første ejendom i maj 2017 og har nu rundet fem ejendomme, med 200 investorer, der har betalt samlet 7,5 mio. kr. ind. Der er oprettet 1.600 brugere på Brickshares platform.

Med de nye millioner i kassen kan Brickshare udvide med flere ansatte – der mangler lige nu en chef for økonomien og en for teknologien – og forventer at runde 15 ansatte i løbet af første kvartal.

Når hovedproduktet er helt klar til fuld lancering, kan Brickshare skrue op for blusset eksternt, og samtidigt bliver der arbejdet på en ny platform, en slags børs for fast ejendom.

»Inden for et års tid kan vi bygge en Nasdaq – en likvid børs - for fast ejendom. Hvis du har friværdi i din lejlighed, kan du for eksempel sælge 10 pct. af den, for at investere pengene på andre måder, eller bare trække noget af gevinsten ud,« siger Junaid Ahmad.

På den juridiske front er Brickshare i gang med at blive registreret som en investeringsfond. Det giver nemlig også mulighed for at brede konceptet ud i hele EU.

Hos hovedinvestoren PreSeed Ventures er der store forventninger til, hvad Brickshares koncept kan blive til.

»Brickshare har gang i noget virkelig interessant. De sigter mod at demokratisere adgangen til ejendomsmarkedet. Det, der tænder mig, er, at de på den lange bane udfordrer det etablerede realkreditsystem og ejendomsmarked. Det, synes jeg, er super spændende. Det er altid interessant med virksomheder, som sætter spørgsmålstegn ved status quo og lige her er en mulighed for at gentænke det finansielle system omkring ejendomsinvestering,« udtaler Niels Vejrup Carlsen, senior investment director hos PreSeed Ventures samt bestyrelsesmedlem i Brickshare.

Læs også