Erhverv

Nyhed: Lars Marcher støber fremtidens kugler for Ambus toprival. Nyhed: Dom bremser lukrativ skattefinte for arvinger. Nyhed: Jesper Buch køber sig ind i børnetøjsforhandler. Analyse: Dette er finansmarkedets største frygt lige nu.

Slut med solsenge-krig på ferien - lej dem hjemmefra

Kampen om en solseng omkring poolen irriterer mange gæster. Derfor kan man nu reservere nogle af solsengene på udvalgte hoteller.

Det bliver nu muligt for gæster med Thomas Cook at reservere nogle af solsengene på udvalgte hoteller. Så gæsterne slipper for at stå op før solen for at sikre sig en plads. Foto: Stine Bidstrup

De fleste kender det udmærket fra ferien.

Man står op om morgenen på sit hotel - til normal tid - og bevæger sig ned til poolen. Men alle solsengene er optaget. Ikke af mennesker, men af håndklæder.

Det vil rejseselskabet Thomas Cook forsøge at gøre noget ved, samtidig med at man tjener penge.

For omkring 200 kr. skal man fremover kunne "booke" en solseng og dermed have den for sig selv i hele ferieugen, skriver Bloomberg.

Planen skal afprøves på tre hoteller i næste måned, og rejsedeltagerne får mulighed for at booke op til 20 pct. af hotellernes solsenge på forhånd.

De resterende 80 pct. af solsengene vil dermed stadig kunne besættes af feriegæster, der står op midt om natten for at sikre sig en solseng.

Med mindre hotellets poolmand - som det sker nogle steder - vælger at indsamle alle håndklæderne og lægge dem i én stor bunke.

Alt for ofte skaber det nemlig irritation blandt gæsterne, at solsenge kan være optaget halve og hele dage, uden at de bliver benyttet.

Læs også