Erhverv

Saudiarabisk prins blev løsladt - er blevet milliarder rigere på få dage

Den saudiarabiske prins Al-Waleed bin Talal er blevet løsladt, og det har ført til en stor værdistigning i hans selskab.

Hjerteligheden lyser ikke ligefrem ud af repræsentanterne for verdens to største olieproducenter - Saudi-Arabiens magtfulde vicekronprins Mohammed bin Salman eller Ruslands præsident Vladimir Putin. Foto: AP

Lørdag blev han løsladt, tirsdag er han blevet mere end 1 mia. dollars rigere.

Den saudiarabiske prins Al-Waleed bin Talal har gennemgået en tumultarisk periode, men nu er der altså i den grad bedre tider.

Efter at have siddet i fængsel i næsten tre måneder som følge af korruptionsanklager er han nu en fri mand, og det har ført til et mindre kursridt på børsen for selskabet Kingdom Holding, som han ejer 95 pct. af.

Siden i torsdags, altså to dage inden hans løsladelse, er aktiekursen steget med mere end 12 pct., og det lægger store summer til hans formue.

Alene de seneste to børsdage har, baseret på kursudviklingen, ifølge CNN sikret ham en gevinst på mere end 1 mia. dollars.

Den 62-årige prins er et kendt ansigt i finansverdenen og har været aktionær i bl.a. General Motors, Apple og Citigroup.

Anholdelsen af Al-Waleed bin Talal var en del af den saudiske konges indsats mod korruption. I alt blev 11 prinser, fire ministre, en lang stribe tidligere ministre og kendte erhvervsmænd tilbageholdt.

De mange anholdelser er af omverdenen blevet tolket som et tegn på, at den magtfulde kronprins i Saudi-Arabien, Mohammed bin Salman, er i fuld gang med at cementere sin plads som rigets efterfølger.

Selvom Al-Waleed bin Talal altså er blevet løsladt, er der endnu ingen, der ved, hvad han - hvis noget - har måttet betale eller gøre for at slippe fri af anklagerne.

Læs også