Erhverv

Historisk dansk idrætsfirma har begæret sig konkurs

Danmarks førende leverandør af idrætsprojekter er gået konkurs, men håber stadig at finde en løsning.

Virklund Sport laver en lang række produkter til mange forskellige slags sportsgrene og aktiviteter. Her er det et parkour-område. Foto: Virklund Sport

Har du nogensinde stået på en gymnastikmåtte, spillet håndbold eller været i et omklædningsrum, er der en vis sandsynlighed for, at du har været i kontakt med et produkt fra Virklund Sport.

For Virklund Sport leverer udstyr til en lang række sportsgrene og idrætsprojekter. Men nu er det foreløbigt slut for den historiske virksomhed, der har rødder tilbage til 1956 og begyndte under navnet Virklund Gymnastik & Skolemontering.

Virklund Sport er i denne uge blevet taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Viborg. Konkursbegæringen kom fra virksomhedens egen bestyrelse, oplyser Virklund Sports adm. direktør og medejer, Trine Brinch Sørensen, over for Finans.

»Der er siden november arbejdet intensivt på at finde en langsigtet løsning for Virklund Sport, men banken og Virklund Sports primære investor har desværre ikke været i stand til at finde en løsning, som kunne sikre den kortsigtede drift af Virklund Sport, frem til en mere langsigtet løsning blev fundet,« skriver hun i en mail.

Mens Virklund Sports konkursbo behandles af kurator Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert, arbejdes der ifølge Trine Brinch Sørensen på at finde en løsning, som kan sikre den videre drift af Virklund Sport i 2018.

Virksomheden har en ordrebeholdning på 35 mio. kr., som den håber at opfylde.

Årsagen til Virklund Sports konkurs skal findes i, at projektmarkedet i primært anden halvdel af 2017 gik i stå. Det førte til en »voldsom nedgang« i omsætningen hos Virklund Sport, forklarer Trine Brinch Sørensen.

»Selvom der i løbet af efteråret 2017 er gennemført meget store besparelser i virksomheden, har omkostningerne ikke kunnet reduceres i samme takt som den manglende omsætning. Dette har medført, at Virklund Sport kommer ud med et meget dårligt økonomisk resultat for 2017,« skriver hun i sin mail.

Den største aktionær i Virklund Sport er kapitalfonden Industri Udvikling, der er ejet af en række pensionskasser fra fagbevægelsen, heriblandt Pædagogers Pension.

Virklund Sport beskæftiger over 50 ansatte, har hovedkontor i Silkeborg og har gennem årene haft svingende økonomiske resultater. Senest kom virksomheden ud af 2016 med et underskud efter skat på 4,2 mio. kr.

De første år af Virklund Sports levetid var gymnastikredskaber det primære produkt. Senere begyndte virksomheden at indrette haller, lave sportsbelægninger og levere udstyr til store idrætsprojekter både inde og ude.

Læs også