Erhverv

To ansatte bortvist og politianmeldt: Dansk Reklame Film giver 95 mio. til kunder

Få medarbejdere i Dansk Reklame Film har manipuleret med data, så reklamer ikke blev vist som angivet i de danske biografer.

I 246 danske biografsale har Dansk Reklame Film siden 2013 kørt tusinder af reklamekampagner. Men i 945 af disse kampagner har der været manipuleret med data, oplyser virksomheden. Foto: Dansk Reklame Film

Manipulation med data koster nu Dansk Reklame Film et større millionbeløb og flere ansatte jobbet.

I en pressemeddelelse onsdag formiddag oplyser Dansk Reklame Film, at to ansatte er blevet bortvist og politianmeldt, ligesom kunder bliver kompenseret for i alt 95 mio. kr.

Den dramatiske sag udspringer af, at Dansk Reklame Film i december 2017 internt opdagede, at få medarbejdere siden 2013 har manipuleret med data, så reklamekampagner ikke blev vist, som de skulle i de danske biografer.

Medarbejderne fik det til at fremstå som om, at reklamefilm blev vist et antal gange, men det blev de bare ikke.

»Det skete er fuldstændig uacceptabelt. Vores undersøgelser viser, at nogle få medarbejdere har manipuleret data i vores it-system. Det har fået ansættelsesretlige konsekvenser for de involverede, ligesom vi har overgivet materialet til politiet,« siger Asger Flygare Bech-Thomsen, bestyrelsesformand i Dansk Reklame Film og adm. direktør i Nordisk Film Biografer, i pressemeddelelsen.

Dansk Reklame Film er ejet af Nordisk Film, som igen er ejet af Egmont.

Efter manipulationen af data blev opdaget i december 2017, satte Dansk Reklame Film en undersøgelse i gang med hjælp fra eksterne revisorer og advokater.

Dansk Reklame Film vil altså nu kompensere de berørte kunder, der er mediebureauer og annoncører, som ifølge Dansk Reklame Film har krav på en kompensation på 95 mio. kr. ud af virksomhedens omsætning på 578 mio. kr. i perioden 2013 til 2017.

I perioden er der afviklet tusinder af reklamekampagner i 246 danske biografsale. Af dem ydes der nu kompensation for 945 af kampagnerne, oplyser Dansk Reklame Film.

Finans arbejder på at få en uddybende forklaring og kommentar fra Dansk Reklame Film.

Læs også
Top job