Erhverv
BREAKING

TDC laver milliardfusion med MTG Nordic Entertainment og MTG Studios

De vil skabe Europas første fuldt integrerede Medie- og kommunikationsudbyder - Samtidig vil TDC udstede nye aktier for at finansiere dele af købet.

Foto: Uffe Weng

TDC har indgået en aftale om at kombinere underholdningsgiganten MTG Nordic Entertainment og MTG Studios med TDC Group.

TDC skriver, at de dermed skaber Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder.

MTG Nordics er værdisat til 14,8 mia. kr., og TDC vil udstede nye aktier for at betale for dele af købet. Aktierne vil blive fordelt forholdsmæssigt blandt MTGs aktionærer. Desuden betaler TDC kontant 2,5 mia. kr.

TDC skriver i sin fondsbørsmeddelelse om det strategiske rationale bag handlen:

"MTG Nordics og TDC vil sammen skabe Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder. Derfor vil YouSee, Get, Viasat, TV3, Viaplay og adskillige andre velkendte brands blive kombineret til en ny medie- og kommunikationsvirksomhed. Kombinationen vil give den samlede virksomhed endnu stærkere innovationskraft og dermed muligheden for at tilbyde endnu mere attraktivt indhold samt den næste generation af underholdningsprodukter."

Formand for bestyrelsen i den nye virksomhed vil være Pierre Danon, nuværende formand for TDC’s bestyrelse. Kort efter gennemførelsen af Transaktionen vil TDC’s bestyrelse indkalde til en generalforsamling med henblik på valg af to MTG-nominerede medlemmer til bestyrelsen i TDC. MTG har allerede informeret TDC om, at de vil foreslå, at Jørgen Madsen Lindemann, nuværende koncernchef i MTG, bliver nomineret til en af disse pladser.

Pernille Erenbjerg vil være koncernchef, mens Anders Jensen, EVP i MTG ved gennemførelsen vil blive vice-koncernchef.

I fondsbørsmeddelelsen skriver TDC, at "den nye virksomhed forventer, at kunne vil få glæde af stærkt udvalg af indhold med nordisk rækkevidde.  Samlet vil den nye virksomhed have tæt på 3 millioner tv-abonnementer på tværs af Sverige, Danmark, Norge og Finland og en samlet rækkevidde på mere end 10 millioner hjem i den nordiske region."

Fusionen vil påvirke TDCs finansielle resultater for 2018, men de opdaterede forventninger vil blive offentliggjort, når transaktionen er gennemført. Det forventes at ske i 4. kvartal i år.

Ifølge flere aktieanalytikere træder TDC ind i en helt anden liga med opkøbet af medievirksomheden Modern Times Group Nordics, der blandt andet ejer Viasat og TV3.

»Det er TDC's våde drøm, at man nu også kan komme ind på indholdssiden, hvor der er mere vækst end i det traditionelle telemarked. Det er rent strategisk et rigtig interessant træk, fordi der ikke rigtigt er andre teleselskaber, som har haft held til det. Det skaber en markant spiller på det danske mediemarked,« siger Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

Samme vurdering kommer fra Morten Imsgard, der er aktieanalytiker i Sydbank.

»TDC har været udfordret på tv-siden gennem et længere stykke tid, og man har erkendt, at det er nødvendigt selv at stå for underholdningen for at være relevant, så det her kan være en måde at skabe fremtidens TDC på,« siger Morten Imsgard.

TDC har gennem flere år været rygtet på vej mod et frasalg, men med købet af MTG Nordics bliver de rygter fejet af bordet.

»Det er en kæmpe fusion, som ændrer alt for TDC. Nu er det ikke længere helt så oplagt at blive solgt, for der er mere, som skal sluges, og derfor er en handel lagt i graven,« siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau.

Læs også