Erhverv

Coloplast-chef om pres fra Kina: »Der har ganske enkelt været lukket for indkøb«

Det er igen sårplejeforretningen, der volder problemer for Coloplast. Denne gang i Grækenland og Kina. »Hvis aktiekursen skal stige mere, så skal vi bare have endnu bedre resultater,« siger den adm. direktør Lars Rasmussen om investorernes mangel på entusiasme for aktien.

"Det er det tredje kvartal, vi rapporterer, hvor vi har 8 pct. organisk vækst i et marked, der vokser omkring 4 pct. Det er dobbelt op. Det skal man stå tidligt op for at levere," siger Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast. Foto: Niels Hougaard

Coloplasts udskældte sårplejeforretning er igen skampletten på medicoselskabets regnskabstal. I Grækenland har en heftig prisreform kappet en stor luns af omsætningen, mens kinesiske hospitaler med et budgetstop har lukket for bankbøgerne til at købe Coloplasts sårplejeprodukter.

Regnskabet har fået investorerne til at sælge ud af aktien, som er dalet med 4 pct. siden regnskabsaflæggelsen. Finans har spurgt Coloplasts adm. direktør Lars Rasmussen om de udfordringer, han har hænderne fulde med. ..

Læs også