Erhverv

Projektudvikler bygger boliger i hovedstaden for 2 mia. kr.

Arkitektgruppen skyder gang i et nyt boligprojekt i gang på Amager og er nu samlet set undervejs med 500 private boliger.

Arkitektgruppen står sammen med kapitalforvalter NREP bag mere end 100.000 kvm boligbyggeri i København. Foto: PR

Projektudvikleren Arkitektgruppen skyder i februar gang i et nyt boligbyggeri i København.

Projektet går under navnet Strandhaverne og omfatter et 28.000 kvm stort byggeri på Amager Strandvej, der ligger mellem Kløvermarken og Amager Strandpark. Projektet sker i samarbejde med kapitalforvalteren NREP.

Det oplyser Arkitektgruppen i en pressemeddelelse.

Byggeriet skydes i gang i denne måned og kommer til at bestå af 186 private boliger samt hotellejligheder og almene boliger. Et stenkast derfra er de to parter ifærd med at opføre et andet boligkompleks, nemlig Greensquare Garden, der blev påbegyndt i efteråret i fjor og omfatter 335 lejeboliger.

Arkitektgruppen er således undervejs med over 500 nye private boliger til en projektværdi på samlet set 2 mia. kr., lyder det i pressemeddelelsen.

Strandhaverne har ifølge Arkitektgruppen været fire år undervejs. Første skridt var at samle grundejerne i området og finde fælles fodslag, så man sammen kunne gå til myndighederne med en plan om omdannelse fra industri til bolig og erhverv. Herefter fulgte udarbejdelse og godkendelse af først startredegørelse og dernæst ny lokalplan.

Den nye lokalplan, Ved Amagerbanen Syd, gør det muligt at opføre op mod 850 nye boliger samt omkring 20.000 kvm erhvervsbyggeri i området ved Amager Strandpark.

»Når vi som udviklere kan se store muligheder i et område, er det altafgørende, at kommunen er åben over for at ændre lokalplanen, hvis man lever op til deres krav. Strandhaverne er bæredygtig byudvikling og har en god balance mellem private og almene boliger,« siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen, til Børsen.

NREP og Arkitektgruppen står bag flere fælles boligbyggerier i Hovedstaden, herunder bl.a. rækkehusene Upcycle Studios og boligkomplekset Ørestad Have. Samarbejdet omfatter i alt mere end 100.000 kvm nybbygeri.

»Vi er glade for igen at kunne igangsætte et byggeri med Arkitektgruppen, som har gjort en stor indsats for, at hele områdets potentiale som nyt og attraktivt bykvarter kan blive realiseret. Med afsæt i en fantastisk beliggenhed, ser vi frem til at skulle være med til at understøtte udviklingen af København som blandet by gennem forskellige boligtyper og erhverv i Strandhaverne,« udtaler Jakob Flymer, Investment Manager i NREP, i pressemeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også