Erhverv
BREAKING

Ejer af konkurstruet Superliga-klub politianmeldt

Torben Jensen, der står bag Lyngby Boldklub, er blevet meldt til politiet.

Superliga-klubben Lyngby Boldklub er konkurstruet. Nu er ejeren desuden politianmeldt. Foto: Erik Refner

Manden bag Lyngby Boldklub, Torben Jensen, er blevet meldt til politiet.

Det sker, efter at en utilfreds investor har tabt 100.000 kr. på en investering i Torben Jensens firma, Hellerup Finans, der ejer Lyngby Boldklub. Det skriver DR.

Ifølge investoren, Hans Henrik Kleinert, skulle hans penge investeres i solcelleprojekter tilbage i 2014, men i stedet havnede pengene i Lyngby Boldklub A/S.

Hans Henrik Kleinert føler sig bedraget.

»Jeg gik ind i firmaet Hellerup Finans, der havde udsigt til at skulle blive børsnoteret, og som var under tilsyn, og som havde investeret i solceller. Men så ender det med, at mine penge havner i en fodboldklub, og hvis der er noget, som ligger mig fjernt, så er det at investere i en fodboldklub,« siger Hans Henrik Kleinert til DR.

Torben Jensen er bekendt med politianmeldelsen og siger til DR, at han imødeser politiets reaktion med sindsro.

Fodboldklubben Lyngby Boldklub er i store økonomiske problemer og risikerer konkurs. Flere af klubbens sponsorer har trukket sig, og dens fremtidige virke er derfor afhængig af at finde nye aktører, der vil investere i klubben.

Kort efter at Hans Henrik Kleinert og en række andre investorer havde købt aktier i Hellerup Finans, kom solcelleprojekterne i vanskeligheder, og Hellerup Finans købte aktiemajoriteten i Lyngby Boldklub A/S.

Siden har Hellerup Finans-koncernen ifølge Torben Jensen skudt 50 mio. kroner ind i Superligaklubben uden at skabe en levedygtig forretning. I dag er klubben konkurstruet, fordi pengekassen er tom. Den 31. januar var der hverken penge til at betale klubbens regninger eller løn til fodboldspillere og administrativt personale.

Torben Jensen forventer ikke, at der kommer noget ud af politianmeldelsen fra den utilfredse investor.

»Jeg imødeser en reaktion på en sådan anmeldelse helt roligt, og anser det for et udtryk for frustration fra den pågældende person, og jeg har ikke i sinde at gøre noget i den forbindelse,« skriver han i en sms til DR.

Læs også