Erhverv

Konkursramt møbelgigant har suspenderet alle 700 ansatte

Der er endnu ingen løsning for den konkursramte møbelgigant Tvilum, der mandag formiddag holdt informationsmøde for medarbejderne.

Tvilums 700 ansatte er suspenderet, indtil konkursboets kuratorer har fundet en løsning for den store produktionsvirksomhed. Foto: Casper Dalhoff

Den danske møbelgigant Tvilum, der i sidste uge gik konkurs, har mandag formiddag atter sendt 700 ansatte hjem i uvished. Nøjagtigt som det var tilfældet i fredags, hvor  konkursen blev en realitet for Silkeborg Kommunes største produktionsvirksomhed.

På et informationsmøde mandag formiddag for de 700 Tvilum-ansatte kunne konkursboets kuratorer nemlig oplyse, at der endnu ikke er fundet en løsning for virksomheden.

Det er blevet fortalt til Finans, som er til stede på Tvilums fabrik i Fårvang, hvor mødet blev holdt.

»Vi har stadig gang i nogle forhandlinger om overtagelse af Tvilum. Mens de forhandlinger pågår, har vi valgt at suspendere medarbejderne. Der skal findes en løsning inden 14 dage,« siger advokat Ulrik Holsted-Sandgreen fra Horten Advokatpartnerselskab, der er kurator i Tvilums konkursbo.

Kuratoren understreger, at suspenderingen ikke er det samme som en fyring. En suspension betyder juridisk, at en arbejdsgiver midlertidigt ikke ønsker at gøre brug af medarbejderens arbejdskraft, men stadig ønsker, at medarbejderen skal stå til rådighed.

Ifølge Finans' oplysninger har der gennem weekenden været drøftelser med op mod tre mulige parter til overtagelse af hele eller dele af selskabet.

Kurator Ulrik Holsted-Sandgreen sagde fredag til Finans, at der er flere årsager til konkursen. Blandt disse er ifølge ham pres på momsrefusion samt problemer med en stor udenlandsk kunde, som er i økonomiske vanskeligheder.

Konkursen udløses dog ifølge Finans' oplysninger også af, at flere leverandører af råvarer til produktionen af Tvilums plademøbler har lukket for kreditten og ønsket gæld indfriet.

En af de helt store leverandører er den danske spånpladeproducent Novopan, der ejes af den østrigske familiekoncern Kronospan. Netop den trækoncern med aktiviteter i en række lande ejer desuden også banken ECCM på Malta, der ifølge Finans' oplysninger har været en af Tvilums bankforbindelser.

Kurator Morten Hans Jakobsen har bekræftet, at Kronospan er orienteret om Tvilum-forløbet. Hos adm. direktør Henning Jensen i Novopan - og dermed Kronospan Danmark - lød meldingen dog søndag til Finans, at koncernen »ingen kommentarer har til situationen omkring Tvilum«.

BRANCHENYT
Læs også