Erhverv

To mødre sælger børnetøj for millioner - nu udvider de

To iværksættermødre har internationale ambitioner med deres loppesupermarked.

De to iværksættermødre Johanne Kiel Nielsen og Sofie Brandt har sammen åbnet Loppesupermarkedet Børneloppen. 
Foto: Børneloppen

Idéen er simpel: Lej en stand og aflever dit aflagte børnetøj- og udstyr. Derefter står loppesupermarkedet Børneloppen for at sælge det for dig mod kommission.

I 2017 solgte Børneloppen, der er ejet af de to iværksættermødre Johanne Kiel Nielsen og Sofie Brandt, varer for sine kunder for over 11 mio. kr. De to kvinder har en enkelt butik i Valby og udvider nu med en ny en af slagsen i Slagelse.

Og de håber at kunne åbne butikker i flere byer.

»Vi ønsker at være en landsdækkende kæde og være repræsenteret i alle de store danske byer. I Finland, hvor jeg kommer fra, findes der næsten 400 af disse såkaldte loppesupermarkeder, så Danmark er først lige begyndt,« siger Johanne Kiel Nielsen, der sammen med Sofie Brandt har stiftet det danske loppeeventyr.

Johanne Kiel Nielsen og Sofie Brandt håber, at succesen kan brede sig til andre lande.

»Timingen er den rette i Danmark, og dernæst tænker vi på at ekspandere til bl.a. Tyskland, England, Island og Sverige,« siger Johanne Kiel Nielsen.

De to kvinder har børn i samme børnehave og skole. Idéen bag Børneloppen opstod med en frustation over, at de begge ejede brugte børneting, der var svære at komme af med.

»Vi er begge store tilhængere af genbrug, men vi kunne ikke overskue en hel dag på et loppemarked og var også skeptiske i forhold til at skulle sælge vores ting på internettet,« siger Johanne Kiel Nielsen. De to Børneloppen-stiftere har sagt deres job op for at kunne fokusere på deres firma. Men det har haft sin pris at satse på iværksætterdrømmen.

»Personligt har det været hårdt, at familien og venner er blevet tilsidesat. Der er simpelthen ikke tid til så meget, når man arbejder 70-80 timer om ugen. Det er prisen, man må betale som 'iværksættermor'. Det er hårdt at komme hjem til et barn ved 20-tiden, som er lige ved at falde i søvn, som græder og siger "jeg savner dig, mor",« fortæller Johanne Kiel Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også