Erhverv
0

Dansk taskekæde topper i omsætning: Nu vil vi se mod udlandet

Taskegiganten Neye oplever den højeste omsætning i fem år.

Taskekæden Neye nåede i år en omsætning på knap 343 mio. kr. 
Foto: Neye

Taskekæden Neye, der driver 43 butikker fordelt over hele landet, er for fjerde år i træk kommet ud med et overskud og har haft et tilfredsstillende år omsætningsmæssigt.

Sidste år havde ledelsen i Neye-fonden, der står bag Neye A/S, et ønske om, at driften i Neye i dette regnskabsår ville nå en omsætning på 300 mio. kr. Det mål er lykkedes og mere til, viser et nyt regnskab.

I år nåede taskegiganten en omsætning på knap 343 mio. kr.

»Vores øgede omsætning skyldes primært, at vi lavede et opkøb af konkurrenten Kaza sidste år, og nu er vi i god drift med de nye Kaza-butikker,« siger Camilla Raffnsøe, direktør i Neye.

Det gode resultat får koncernen til at se i en ny retning.

»Vi planlægger at åbne flere butikker, men ikke på det danske marked. De endelige beslutninger er endnu ikke truffet, men i øjeblikket undersøger vi de nordiske lande og Tyskland,« fortæller Camilla Raffnsøe.

Neyes stifter Johannes Neye åbnede den første butik i 1881 på Vimmelskaftet i København. Fonden besluttede dog sidste år at sælge hovedkontoret på denne adresse. Det gav et overskud sidste år på 200 mio. kr.

Sammenlignet er overskuddet 2016/2017 landet på knap 18 mio. kr. efter skat.

»Det var et helt ekstraordinært år for vores regnskaber sidste år, men det er ikke normalen. Vi kan ikke på noget tidspunkt generere et overskud på 200 mio. kr. i vores butikker,« siger Camilla Raffnsøe, der også peger på engangsinvesteringer i forbindelse med opkøbet af Kaza-kæden, som en årsag til det lavere overskud sammenlignet med de forgangne år.

I 2018 satser Neye på kædens nye onlineplatform, som blev lanceret i november.

»Der sker meget på den front, og vi skal være opmærksomme på, at onlinebutikken skal gå hånd i hånd med vores fysiske butikker. Vi oplever allerede stor vækst på sitet, og forventningerne er høje,« forklarer Camilla Raffnsøe.

Neye-fonden, som ejer alle Neye-butikkerne, blev grundlagt i 1977 af efterkommerne til Johannes Neye. Der er i dag ca. 350 medarbejdere i kæden.

BRANCHENYT
Læs også