Erhverv

Firma laver millioner på ældre huse: »Vi tjener faktisk alt for lidt«

Gennem de seneste år har Jydsk Tagteknik haft tocifrede millionoverskud. I 2017 var væksten på 20 pct.

Her er en medarbejder fra Jydsk Tagteknik i gang med at isolere. Virksomheden løser omkring 10.000 renoveringsopgaver om året. Foto: Jydsk Tagteknik

Når et hus bliver gammelt og slidt, er det godt nyt for virksomheden Jydsk Tagteknik.

For virksomheden har specialiseret sig i at renovere tage, vinduer, døre og energioptimere huse af ældre karakter.

Sammenlagt med de seneste års lave renter, som har skabt større friværdi hos boligejerne, har det betydet en bugnende forretning for Jydsk Tagteknik.

Fra 2014 til 2016 havde selskabet bag Jydsk Tagteknik, Jubi ApS, et samlet overskud efter skat på 33,6 mio. kr. I 2017 fortsatte indtjeningen i samme gear, mens omsætningen steg med 20 pct.

Det fortæller Jydsk Tagtekniks direktør og medejer, Danny Kromanne, om det endnu ikke offentliggjorte regnskab for sidste år.

»Der er stor efterspørgsel på vores løsninger og et betydeligt opsparet behov efter renovering af ældre parcelhuse,« siger han til Finans.

Efterspørgslen gør, at Jydsk Tagteknik også i 2018 forventer en vækst på 20 pct. i omsætningen.

Virksomhedens 170 ansatte løste i 2017 omkring 10.000 opgaver, forklarer Danny Kromanne.

»Men vi har svært ved at tjene de store penge på opgaverne. Vi har lave dækningsbidrag og tjener faktisk alt for lidt,« lyder det på underspillet jysk fra direktøren.

Selvom indtjeningen ifølge Danny Kromanne ikke er høj nok, skal der dog nok komme penge i kassen i de kommende år ud fra den forretningsmodel, Jydsk Tagteknik har valgt.

Virksomheden renoverer udelukkende ældre huse, og dem er der efterhånden mange af i Danmark.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er 82 pct. af de danske parcelhuse opført før 1980. Samtidig har kun et fåtal af de danske parcelhuse en energimærkning højere end D, selvom det øger værdien af boligen.

»Vi har kun en berettigelse i markedet, fordi der er mange ældre huse i Danmark, som trænger til et nyt tag, bedre isolering eller lignende. Men vi er også blevet hjulpet af den lave rente og håndværkerfradraget, som har givet boligejerne lyst til at renovere,« siger Danny Kromanne.

Han har modtaget løse henvendelser om, hvorvidt Jydsk Tagteknik er til salg. Men et eventuelt salg bliver dog ikke aktuelt lige nu.

»Det er aldrig blevet konkret med et salg, men det er heller ikke noget, vi (medejere, red.) har lyst til. Vi har meget mere at byde på,« siger han.

Læs også
Top job