Erhverv

Komikere har købt kendt stand up-klub

De fem ejere har alle selv optrådt på klubben.

Comedy Zoo har siden 1990'erne været et af omdrejningspunkterne for dansk stand-up. Her ses komikeren Martin Nørgaard på den aarhusianske scene. Foto: Christian Klindt Sølbeck.

Den legendariske stand-up klub Comedy Zoo får fra den 4. marts nye ejere. Det skriver TV2 Lorry.

Det er komikerne Michael Schøt, Thomas Hartmann, Dan Andersen, Anders Fjelsted og Torben Chris, der sammen med den tidligere bestyrer Martin Andersen har købt beværtningen. 

»Vi kan slet ikke få armene ned. Det er en drøm at få lov til at eje den klub, hvor man har optrådt, siden man var helt ny i gamet. Stedet har en helt speciel plads i vores hjerter, fordi vi alle sammen har optrådt på stedet så mange gange,« siger komiker og ny medejer, Dan Andersen til TV2 Lorry.

De har betalt i omegnen af 5 mio. kr. for stedet. De fem komikere vil fungere som en slags partnere, imens den nuværende barchef, Martin Andersen, skal stå for beværtningen.

De overtager ejerskabet fra bookingbureauet Funny Business Inc. Ifølge de nye ejere skal Comedy Zoo tilbage til rødderne og gøres mindre formelt. Her skal der være plads til at afprøve nye idéer.

»Vi vil selvfølgelig fortsætte med at drive stedet i den stil, der allerede er lagt, men knapt så corporate og mere klubhus-agtigt. Vores mål er at gøre det endnu federe for publikum, men også for komikerne,« siger Dan Andersen.

Siden begyndelsen af 1990'erne har Comedy Zoo været et af omdrejningspunkterne for dansk stand-up. Comedy Zoo har to scener beliggende på Knabrostræde i København og i Musikhuset i Aarhus.

Læs også