Erhverv

Klædte fodboldlandsholdet på: Ambitiøst dansk tøjmærke er gået konkurs

Herretøjsmærket Schormand, der havde fire tidligere Pandora-chefer som medejere, går nu en usikker fremtid i møde.

Schormand blev stiftet i 2013 og fik nogle år senere millionhjælp fra tidligere Pandora-chefer. Nu er herretøjsmærket gået konkurs. Foto: Screendump fra Schormands hjemmeside

De danske herrelandsholdsspillere i fodbold skal måske finde sig en ny habitleverandør, når de skal rejse til VM i Rusland til sommer.

For det ambitiøse danske tøjmærke Schormand, der de seneste år har været officiel leverandør af habitter til landsholdet og har villet konkurrere med mærker som Hugo Boss og Tiger of Sweden, er gået konkurs.

I sidste uge erklærede Sø- og Handelsretten således Schormand ApS konkurs. Det skete på baggrund af en konkursbegæring indleveret efter dialog med Schormands finansielle kreditorer, fortæller konkursboets kurator Nicolai Dyhr fra Horten Advokatpartnerselskab.

»Det er et tøjmærke, som har haft store ambitioner og planer. Desværre lykkedes det ikke virksomheden at nå de budgetterede omsætningstal eller at få nye investorer ind i 2017. Da virksomheden så ikke kunne få udvidet sine kreditfaciliteter hos långiverne, løb virksomheden tør for likviditet,« siger han til Finans.

Nicolai Dyhr arbejder nu på at finde købere til Schormands aktiviteter, der indbefatter et »betydeligt varelager«, som kuratoren formulerer det.

»Hvis jeg ikke lykkes med at finde købere eller investorer, ender det med et tvangssalg af enkeltaktiverne og en nedlukning af Schormands aktiviteter. Det prøver jeg naturligvis at undgå,« siger han.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar til konkursen fra Schormands direktør, stifter og hovedaktionær, Claus Bendixen.

Claus Bendixen har en fortid hos modegiganten IC Group, hvor han har arbejdet med tøjmærkerne Inwear og Matinique.

I 2013 stiftede han Schormand med ambitionen om at gøre mærket internationalt kendt.

For omkring halvandet år siden fik Claus Bendixen så pengehjælp fra fire tidligere Pandora-chefer, der hver skød et millionbeløb i Schormand og fik 10 pct. ejerandel i virksomheden.

De fire investorer:

  • Mikkel Vendelin Olesen, tidligere adm. direktør i Pandora
  • Peter Andersen, tidligere direktør for Pandoras vesteuropæiske forretning
  • Thomas Ryge Mikkelsen, tidligere udviklings- og marketingsdirektør i Pandora
  • Henrik Holmark, tidligere finansdirektør i Pandora

Samtidig fik tre af de fire investorer en plads i Schormands bestyrelse, hvilket begejstrede Claus Bendixen.

»Det er jo nogle stjernefolk at få ind. De har erfaring med både finans, strategi, brand og salg. Så det er, hvad man kalder meget kloge penge - med et netværk på verdensplan. Med de fire navne får jeg en lige så stærk bestyrelse som de helt store spillere,« sagde han til Børsen i efteråret 2016.

Men efter flere år med underskud, der i det seneste regnskab førte til en note om den væsentlig usikkerhed i Schormands fortsatte drift, er det altså nu foreløbigt slut.

Læs også