Erhverv

Fleggaard købte kendt grænsehandelsbutik - har måttet lukke en anden

Overtagelsen af den kendte grænsebutik Poetzsch tog livet af en anden.

Calle-kæden var tidligere ejet af familien Andresen, der i 2010 solgte sit livsværk til Fleggaard-koncernen. Foto: Jens Dresling

Den stenrige Fleggaard-koncern tjener flere penge end nogensinde på grænsehandelskæden Calle, som den overtog i 2010.

Men et opkøb af en af de mest kendte butikker ved den dansk-tyske grænse har fået konsekvenser for Calle-kæden. Den måtte i november lukke sin butik i Kobbermølle, fordi driften ikke længere hang sammen.

Calle-kæden, der er en del af Fleggaard-koncernen, tjente i seneste regnskabsår 40 mio. kr. efter skat. Det viser et nyt særskilt regnskab. Overskuddet er det største, siden Fleggaard i 2010 købte Calle-butikkerne fra stifter Antoni "Calle" Andresen.

Fremgangen skyldes bl.a., at Calle-kæden i oktober 2016 overtog den kendte butik Poetzsch ved Kruså. Butikken, der siden er blevet omdannet til en Calle-butik, har givet kæden »en unik placering med et stort potentiale« ved den dansk-tyske grænse, lyder det.

Men overtagelsen tog også livet af den nærliggende Calle-butik i Kobbermølle, hvor vilkårene blev sværere. Da det ikke længere var muligt at opretholde en lønsom drift i butikken, blev den lukket i november 2017.

Calle-kæden var tidligere ejet af familien Andresen, der i 2010 solgte sit livsværk til Fleggaard-koncernen. Udover 10 butikker ved den dansk-tyske grænse har Calle butikker i estiske Tallin, hvor svenskere og finnere kommer sejlende til for at grænsehandle.

Fleggaard-koncernen er ejet af den velhavende Fleggaard-familie, der er blandt landets rigeste. Selve Fleggaard-kæden, der omfatter otte butikker, fik i seneste regnskabsår et overskud på 169 mio. kr.

Samlet tjente Fleggaard-koncernen, der også leasingaktiviteter, cirka 335 mio. kr. Omsætningen var på 6,4 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også