Erhverv

Saxo-milliardærs eventyr slutter: Den danske burgerkæde Juicy Burger lukker

For fem år siden meldte pengemanden Lars Seier og kokken Henrik Boserup sig ind i, hvad medierne døbte, Den Københavnske Burgerkrig. I dag sælger Lars Seier sin andel af burgerkæden, og burgerkæden oplyser nu på Facebook, at den lukker.

»Selvom det er den bedste burger, jeg har smagt, må jeg erkende, at det ikke er lykkedes at få udviklet JuicyB, som vi havde forventet,« skriver Lars Seier i en Facebook-opdatering. Foto: Lars Krabbe Foto: Lars Krabbe

Med Juicy Burger ville Lars Seier Christensen og Henrik Boserup skubbe til det danske burgerhieraki. Danskerne skulle ikke længere spises af med McDonald's, når de ville have fastfood. Nu fem år efter sælger Lars Seier sin andel af eventyret til driftsdirektøren, Valdimar Geir Halldórsson.

»Ja I har hørt rigtigt. Rygterne er sande. Vi lukker Juicy,« skriver virksomheden i en opdatering på sin Facebook-side.

Restauranten meddeler, at der i dagens anledning vil være gratis bacon i burgerne.

Lars Seier købte sig ind i burgerkæden i 2015. Da var planen, at de skulle åbne 10 restauranter i løbet af de første par år. Det blev til to.

I det seneste regnskab fra 2016 tabte Juicy Burger 4 mio. kr., og egenkapitalen svandt ind fra 2,5 mio. kr. til 1,5 mio. kr., skriver Berlingske Business.

»Selvom det er den bedste burger, jeg har smagt, må jeg erkende, at det ikke er lykkedes at få udviklet JuicyB, som vi havde forventet,« skriver Lars Seier i en Facebook-opdatering.

Burgerkæden forsøgte i efteråret at skifte ud i toppen. Ind kom islændingen Valdimar Geir Halldórsson, som havde haft succes med at lede burgerkæden Tommis Burger Joint. Han erstattede kokken Henrik Boserup, som i stedet for at fokusere på administrative opgaver ville dedikere sin tid til at udvikle menukortet.

Henrik Boserup, der blandt andet har arbejdet som kok på Søllerød Kro og D'Angleterre, brugte det meste af et år på udvikle burgeren, hvor alene bollen tog tre måneder at perfektionere.

Efter i dag optræder Valdimar Geir Halldórsson nu som ejer af 75 pct. af burgerkæden. Hverken Lars Seier eller Henrik Boserup er længere at finde på listen over ejere.

Læs også
Top job