Erhverv

Lego og de andre legetøjskæmper mister endnu flere salgssteder i USA

Legetøjsbranchen ser ud til at miste endnu flere af dens udsalgssteder i USA. Toys'R'Us-kæden bebuder lukning af yderligere 200 butikker, og det vil også ramme Lego.

Den amerikanske legetøjskæde Toys'R'Us er dybt presset økonomisk og bebuder nu lukning af endnu flere butikker. Foto: AP/David Goldman

Lego og de andre legetøjsfirmaer bliver ramt endnu hårdere af de økonomiske problemer i legetøjsbutikskæden Toys'R'Us.

En dyb finansiel krise har allerede fået kæden til at annoncere lukningen af 180 butikker, og nu kommer 200 oveni, skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Hvis det sker, vil kæden, som er USA's største legetøjskæde, have lukket halvdelen af sine butikker.

Toys'R'Us-krisen sker på et tidspunkt, hvor legetøjssalget mildt sagt ikke er prangende. Ifølge analysefirmaet NPD voksede legetøjssalget i USA med kun 1 pct. i 2017, og samme vækstrate gælder i snit de andre lande, NPD følger.

Beskeden vækst globalt

Analyseselskabet NPD vurderer, at legetøjssalget i de førende markeder i verden steg med 1 pct. i 2017, men der er store forskelle, bl.a. pga. effekten fra valutaudsving.

Mexico 12 pct.

Rusland 11 pct.

Holland 5 pct.

Canada 3 pct.

Belgien 2 pct.

Spanien 2 pct.

USA 1 pct.

Tyskland 0 pct.

Italien 0 pct.

Frankrig -1 pct.

Australien -2 pct.

Storbritannien -3 pct.

Toys'R'Us er presset af, at meget af legetøjssalget rykker ud i de store detailhandelskæder, ikke mindst Walmart.

Legos to konkurrenter, Mattel og Hasbro, har i deres respektive regnskaber for 2017 allerede fortalt, at Toys'R'Us-lukningerne koster dem penge - dels i form af færre salgssteder, dels fordi de har penge i klemme i Toys'R'Us.

Lego afleverer først årsregnskab i begyndelsen af marts.

Krisen i amerikanske Toys'R'Us rammer ikke det nordiske Top-Toy, der ejer Toys'R'Us-butikkerne i Norden og Nordtyskland. De har adskilt økonomi.

Læs også
Top job