Erhverv

Medie: Kæmpe gourmetsatsning lukker i varehus efter lidt over ét år

Foto: Mark Lennihan

Der var skruet op for de helt store forventninger, da stormagasinet Illum i København åbnede deres gourmet-våben i kampen for at få vendt skuden og skabe store overskud. Eataly hed våbnet, som skulle fylde underetagen ud efter Irma, og som var en gourmet-satning, der med succes har trukket kunder til i stor stil andre steder i Europa.
 
Men forventninger er øjensynligt ikke blevet indfriet, og nu lukker Illum Eataly efter blot 15 mdr., skriver Berlingske Business.

Illums administrerende direktør, Jeanette Aaen, bekræfter over for mediet, at det er slut med Eataly:

»Jeg kan bekræfte, at Eataly lukker til april,« siger Jeanette Aaen til Berlingske Business og bekræfter samtidig, at der er fundet en afløser til at fylde underetagen ud. En aftale som vil blive annonceret senere.

Hun vil ikke fortælle, hvorfor stikket bliver trukket efter så kort tid, men siger ifølge Berlingske Business, at det er sket efter gensidig aftale med Eataly-koncernen. Berlingske Business skriver dog, at det ifølge mediets oplysninger handler om, at Eataly har svært ved at betale den høje husleje, der kræves for at ligge i underetagen af stormagasinet midt i Københavvn. 

Illum er i forvejen ejet af den italienske koncern La Rinascente, der købte stormagasinet i 2013 og siden har brugt næsten en halv milliard kroner på en gennemgribende renovering. En renovering, der bl.a. skulle distancere Illum fra konkurrenten Magasin og gøre varehuset endnu mere eksklusivt.  

Ifølge Berlingske Business har Eataly, der har 30 butikker i syv lande, drevet gourmetmekkaet i underetagen sammen med Coop-koncernen, der ejer kæderne Irma, Brugsen-kæderne, Kvickly og Fakta.

Coop skulle ifølge Berlingske have en ejerandel på op mod 25 pct. af madstedet, men det er ikke lykkedes mediet at få hverken Coop eller Eataly i tale.  

BRANCHENYT
Læs også