Erhverv

Dating-rigmænd femdobler overskuddet

De to ejere af Dating.dk trækker millioner ud af selskabet.

Morten Wagner, medejer af Dating.dk. Foto: Facebook/Freeway.

En flere år lang nedtur for det kendte danske datingsite Dating.dk er slut.

De to stiftere og ejere, rigmændene Morten Wagner og Peter Johan Sønderby-Wagner, har ryddet op i forretningen og femdoblet overskuddet. Samtidig hiver de et tocifret millionbeløb ud af selskabet.

Det fremgår af et nyt årsregnskab.

Dating.dk tjente i 2017 knap 13,5 mio. kr. Det er cirka fem gange så meget som året før, og hele overskuddet er trukket ud som udbytte.

»Årets udvikling og resultat anses for tilfredsstillende,« skriver ledelsen i regnskabet og peger på, at der er foretaget »flere optimeringer og tilpasninger,« hvilket har påvirket resultatet positivt.

For ikke mange år siden tjente Dating.dk på den sjove side af 20 mio. kr. Men så gik det gevaldigt nedad, og i 2016 ramte datingsiden bunden med et overskud på kun 2,7 mio. kr.

Det skyldtes ifølge direktør og medejer Peter Johan Sønderby-Wagner, at der var brugt for mange penge.

»Vi har stadig en flot omsætning, men der har været brugt for mange penge. Det får jeg rettet op på nu og allerede i gang hermed, således at vores resultat for 2017 bliver langt bedre,« skrev han i en mail til Ekstra Bladet.

Den spådom fik direktøren ret i.

Wagner-duoen stiftede Dating.dk i 1998. I dag er selskabet en del af Freeway-koncernen, der bl.a. også står bag Plusbog og Bolig.dk.

Peter Johan Sønderby-Wagner var tidligere medejer af Freeway-koncernen, men blev i 2017 købt ud af Morten Wagner og hans far Morten Wagner Senior. Udover Dating.dk har Peter Johan Sønderby-Wagner stor succes med sin online medlemsklub Luxplus, der også tjener millioner.

Læs også