Erhverv

Kapitalfonde overdyngede Toys R Us med gæld: 3.000 personer kan miste jobbet i Storbritannien

Det har ikke været muligt at finde en køber til insolvente Toys R Us i Storbritannien.

Toys R Us risikerer at lukke og sige farvel til 3.000 medarbejdere i Storbritannien. Foto: Sofia Wraber

Toy R Us i Storbritannien er blevet sat under administration, efter det ikke er lykkedes at finde en køber til legetøjskæden.

Dermed risikerer 3.000 medarbejdere at miste jobbet.

Legetøjskædens problemer har været kendt længe, men inden jul blev en konkurs i Storbritannien afværget, da der blev fundet en foreløbig aftale med en kreditor.

Nu går den dog ikke længere, skriver BBC. Herfra lyder det, at det er indsat en administrator, som skal foretage en kontrolleret nedlukning af landets største legetøjskæde. Indtil videre holder de 105 butikker dog fortsat åbent.

»Mens processen formentlig vil berøre mange Toys R Us-medarbejdere, er det endnu ikke besluttet, om nogen eller alle butikker skal lukkes,« lyder det fra Simon Thomas, der har fået ansvaret for at styre slagets gang.

Toys R Us blev købt af private equity-fondene KKR og Bain Capital samt ejendomsinvestoren Vornado Realty Trust i 2005 og overdynget med gæld.

Sammen med ringe performance har det knækket nakken på selskabet, der har en ubetalt skatteregning på 15 mio. pund, som selskabet ifølge BBC formentlig ikke kan betale.

»Vi vil gøre alt hvad vi kan for at finde en køber til hele eller dele af forretningen. De nyere, mindre og mere interaktive butikker i porteføljen har klaret sig bedre end de ældre, mere varehuslignende butikker, som blev åbnet i 1980'erne og 1990'erne,« siger Simon Thomas ifølge BBC.

De nordiske Toys R Us-butikker er ikke berørt af problemerne i udlandet.

De nordiske butikker er ejet via Top-toy, der også ejer Fætter BR, og som kapitalfonden EQT står bag. Top-toy har alene en licensaftale om at bruge navnet.

BRANCHENYT
Læs også