Erhverv

Tencent-milliardær er nu Kinas rigeste mand

Tencent-direktøren, Ma Huateng , er nu Kinas rigeste mand. Han overtager pladsen fra ejendomsmatadoren Hui Ka Yan, som kun fik lov at sidde på tronen i fem måneder.

Ma Huateng kan takke sociale medier og videospil for sin enorme velstand.
Foto: AP/Wei yao

Den adm. direktør i den sociale mediegigant Tencent, Ma Huateng - også kendt som Pony Ma, kan nu bryste sig af at være Kinas rigeste mand. Det sker efter, at hans personlige formue er mere end fordoblet til 286 mia. kr. på bare et år.

Det fortæller mediet Hurun Report på sin Global Rich List for 2018.

Det er ikke noget under, at Pony Ma nu er at finde i toppen af kinesisk erhvervsliv. Tencent, som ofte sammelignes med Facebook, oversteg i november 2017 sin amerikanske kollegas markedsværdi og er i dag 3295 mia. kr. værd.

Selskabet står blandt andet bag den populære WeChat app, der har en milliard brugere globalt.

Pony Ma overtager tronen fra den kinesiske ejendomsmatador Hui Ka Yan, hvis personlige formue estimeres til 250 mia. kr. af Hurun Report. Hui Ka Yan nåede kun at sidde på førstepladsen i fem måneder.

Det er ikke underligt, at sædet under Kinas rigeste er så varmt. Det enorme land mod øst er hjem for 819 milliardærer - knap 50 pct. mere end USA, og der kommer flere og flere til.

Alene i 2017 tilføjede Kina mere end 200 milliardærer til sin stribe af ekstremt rige. Det er knap fire om ugen. Til sammenligning blev kun 19 amerikanere milliardærer i samme periode.

Globalt set sætter amerikanerne sig dog tungt i toppen. Ud af de ti rigeste i verden, er syv af dem fra USA.

Tencent-direktøren har derfor stadigvæk et stykke vej op til Facebook-stifter Mark Zuckerberg, hvis personlige formue estimeres til 482 mia. kr. af Hurun Report. Det gør Zuckerberg til verdens fjerderigeste person efter Amazons Jeff Bezos, investoren Warren Buffett og Microsofts Bill Gates.

Pony Ma ligger nu nr. 15. over verdens rigeste.

Læs også
Top job