Erhverv

BonBon-Land investerer videre efter nyt underskud

Økonomien halter i forlystelsesparken, der blev skabt af Michael Spangsberg. Men ledelsen tror på overskud inden for en overskuelig årrække.

BonBon-Land blev i 2007 solgt til en spansk koncern. Siden har økonomien haltet. PR-foto fra BonBon-Land

Den kendte danske forlystelsespark BonBon-Land kæmper stadig med at tjene penge på forlystelser som Vildsvinet, Svend Svingarm og Klaptorsken.

For 11 år. i træk er BonBon-Land kommet ud med underskud. Det viser det 2017-regnskab, som forlystelsesparken netop har offentliggjort.

Denne gang var underskuddet på 6,8 mio. kr. – næsten en fordobling fra året før.

Til gengæld kan BonBon-Land trøste sig med, at den har begrænset gæld og en solid pengetank. Egenkapitalen er på 120 mio. kr., og parkens direktør, norske Mattis Willms, har tidligere haft succes med at banke besøgstallet i vejret i en anden forlystelsespark, norske Bø Sommarland.

»Det forventes, at driftsresultatet er positivt om tre til fem år,« forudser BonBon-ledelsen i det nye regnskab.

BonBon-land er ejet af den spanske forlystelseskoncern Parques Reunidos, der er ejet af kapitalfonden Centaur. Ejeren har de seneste år investeret i nye aktiviteter i BonBon-Land, og det fortsætter man med, lyder det.

Bl.a. med en ny virtual reality-oplevelse, der får premiere, når parken åbner til april.

Det var bolsjemageren – i dag flødebollemageren – Michael Spangsberg, der i sin tid grundlagde BonBon-Land. Det begyndte med en slikfabrik i Holme-Olstrup uden for Næstved og udviklede sig til det, der i dag er en af Danmarks største forlystelsesparker.

Michael Spangsberg solgte i 2007 BonBon-Land til spanske Parques Reunidos. Den er én af Europas største udbydere af forlystelsesparker, safarilande og vandlande - og har nu tabt i omegnen af 110 mio. kr. på sin investering i BonBon-Land.

BonBon-Land var i 2017 bl.a. udfordret af den rædderlige sommer, der blev den solfattigste herhjemme i 17 år. Den var både regnfuld og kølig – og det er skidt, når man driver forlystelsespark.

BonBon-Lands direktør Mattis Willms har tidligere udtalt, at parken skal arbejde med at forbedre kundeoplevelsen.

Og at godt vejr ikke ville skade.

Læs også
Top job