Erhverv

Toyota vil stoppe salget af dieselbiler i Europa

Den japanske bilproducent Toyota satser på benzin og hybrid.

Det bliver skelsættende, når Toyota tirsdag lancerer virksomhedens nye Auris-model på biludstillingen i Geneve.

En af verdens største bilproducenter, japanske Toyota, vil ikke længere sælge dieselbiler på det europæiske marked, herunder i Danmark.

Den Auris-model, som Toyota tirsdag lancerer på den internationale biludstilling i Geneve, er den første af mange Toyota-biler, der ikke kommer til at køre på diesel.

Og det er der en god grund til.

»Diesel skal udfases fra vores passagerbiler i 2018,« siger Toyotas europæiske chef, Johan van Zyl, på et pressemøde i Genéve.

Udfasningen af dieselbilerne skyldes ifølge Toyota den massive efterspørgsel på hybridbiler i Europa. Fire ud af ti solgte Toyotaer i Europa sidste år var hybridbiler. Det svarer til 406.000 biler og er en stigning på 38 pct. i forhold til året før.

Til sammenligning udgjorde Toyotas dieselbiler kun 10 pct. af virksomhedens samlede bilsalg i Europa.

»Vi stopper med at udvikle ny dieselteknologi for passagerbiler og fortsætter med at fokusere på hybridbilerne,« tilføjer Johan van Zyl.

Toyotas salg af hybridbiler oversteg allerede i 2015 antallet af solgte dieselbiler. Siden da er hybridsalget fortsat med at stige, mens der bliver længere og længere imellem dieselbilerne.

Toyota bibeholder dog dieselmotorer i nogle af sine modeller, som f.eks. Hilux og Land Cruiser 150.

»Når det handler om varebiler, er der som regel et behov for ekstra trækkræft og last. Så her vil vi fortsat tilbyde den nyeste dieselteknologi,« siger Johan van Zyl.

Flere europæiske storbyer, bl.a. Paris, har den seneste tid offentliggjort planer om at forbyde dieselbiler.

Læs også
Top job