Hummel-rigmand investerer millionbeløb i nyt medie
Direktøren for Hummel-ejeren Thornico, Christian Stadil, gik i tirsdagens afsnit af DR-programmet Løvens Hule ind i den danske medievirksomhed Indieframe. Investeringen er en blanding af idealisme og forretning.
Den danske medieplatform Indieframe sikrede sig tirsdag aften 1,5 mio. kr. i investeringsprogrammet Løvens Hule på DR1. Et af de største beløb i programmets historie. Bag investeringen står erhvervsmanden Christian Stadil, som nu ejer 10 pct. af virksomheden.
Indieframe-grundlæggerne, dokumentaristerne Cecilia Valsted og Lars Brask, pitchede deres koncept for et panel bestående af Just-Eat grundlægger Jesper Buch, designer og entreprenør Ilse Jacobsen, serieiværksætterne Tommy Ahler og Birgit Aaby samt den nye investor i virksomheden - Christian Stadil.
Og der var hurtigt et bånd imellem Hummel-rigmanden og de to iværksættere.
»Der er ingen tvivl om, at vi ramte Christian lige i hjertet med vores pitch. Efter programmet skrev han, at vi var den virksomhed, der havde rørt ham mest i de tre sæsoner, som programmet har kørt,« siger Lars Brask.
For Stadil selv var teamet udslagsgørende for den store investering.
»Jeg kigger altid meget på folkene bag. Jeg plejer at sige, at jockeyen ofte er vigtigere end hesten,« griner han og uddyber:
»De er et stærkt team, som kender mediebranchen. Desuden tror de meget på deres produkt, hvilket er helt vildt vigtigt for at kunne brænde igennem.«
Indieframe vil gøre det muligt for såvel almindelige mennesker som professionelle reportere at sælge indhold fra begivenheder rundt om i verden til traditionelle nyhedsmedier.
Ideen kom til iværksætterduoen, da de var i Afghanistan for at optage en dokumentar sammen med den danske journalist Nagieb Khaja. Den måde, Nagieb Khaja indsamlede beretninger på, var langt fra traditionel. Han udelte mobiltelefoner til mennesker i lokalbefolkningen, som så uden filter kunne berette om, hvordan det er at leve i et land med krig.
»Vi så, at der var en stor forskel på den virkelighed, lokalbefolkningen berettede om til Nagieb, og den virkelighed som medierne bragte. Der gik det op for os, at der kan være stort gab imellem journalisterne og virkeligheden. Det vil vi gerne fylde ud,« siger Lars Brask.
For erhvervsmanden Christian Stadil er det idealistisk element i virksomheden en stor del af grunden til, at han vil involvere sig.
»Jeg er optaget af mediernes fremtidige rolle. På grund af faldende omsætninger lader mange medier sig forfalde til de store overskrifter, og nogle gange kan man undre sig over, om det, der præsenteres i medierne og aviserne, er hele sandheden,« siger Christian Stadil, der betegner den diskussion som "helt vildt spændende".
Men det er ikke nok at være idealistisk. Både grundlæggerne og den nye investor er enige om, at Indieframe skal tjene penge.
»Både idealismen og det forretningsmæssige aspekt er vigtigt for mig. Vi har her mulighed for at skabe positive forandringer ved f.eks. at give undertrykte folk et talerør. Men vi kan vi ikke blive ved med at skabe en platform for de mennesker, hvis der ikke er penge i systemet,« siger Christian Stadil.
Cecilie Valstad tilføjer:
»Vi er ikke drevet ud af en CBS-ånd. Vi kommer ud af et ægte sted, hvor vi gerne vil blande folk ind i verden, så det ikke kun er de få, der bestemmer. Selvfølgelig er der penge involveret, men havde vi ikke haft drive og idealer, havde vi ikke stået her i dag.«
Udover Christian Stadil er investeringsforvalter Morten Mathiesen gået ind i virksomheden efter programmet. Sammenlagt med den kapital, som Indieframe i forvejen har rejst fra Syddansk Innovation, når den samlede kapitalrejsning op på knap 8 mio. kr.
Virksomheden har i skrivende stund 14 medarbejdere og 60.000 brugere fordelt på 70 lande.