Erhverv

Her er storbyen med flest Michelin-stjerner

Finans forklarer: Tokyo har dobbelt så mange Michelin-stjerner som Paris. Japan har tre byer i top 4.

Japanske restauranter har masser af Michelin stjerner. Foto: Anita Graversen

Tokyo er den by i verden med de fleste Michelin-stjerner. Japans hovedstad har endda flere end dobbelt så mange stjerner som Paris, der er hjembyen for Guide Michelin.

Med 314 stjerner indtager Tokyo en suveræn førerposition, og noget tyder på, at man kan spise rigtigt godt i Japan. De japanske millionbyer Kyoto og Osaka ligger nemlig nr. 3 og 4 på listen over byer med de fleste stjerner.

I det hele taget er Asiens storbyer rykket frem på listen i de seneste år. På top 10 listen er der nemlig 6 asiatiske byer.

Fra Europa er Paris og London henholdsvis nr. 2 og nr. 7, mens USA er repræsenteret med New York og San Francisco som nr. 5 og 8.

Japan ligger også helt i top, når det gælder antallet af trestjernede restauranter, som er den bedste bedømmelse i Guide Michelin. 28 japanske spisesteder kan smykke sig med det maksimale antal stjerner. Frankrig følger lige efter med 27 trestjernede restauranter. Herefter er der et spring til USA, som kan mønstre 14 af slagsen.

Men hvorfor har Japan så mange stjernerestauranter?

Nogle iagttagere fra den gastronomiske verden peger på, at Guide Michelin ved at uddele mange stjerner i landet har skabt sig en solid position og forretning.

Andre peger på, at Japan har nogle af verdens bedste råvarer, en konstant stræben efter perfektion og et købedygtigt publikum, som gerne vil betale for ekstraordinære måltider.

Måske har inspektørerne fra Michelin-guiden en forkærlighed for det japanske køkken. I hvert fald har New York de fleste japanske Michelin-restauranter uden for Japan.

Omvendt bekender en stor del af de stjernebesatte japanske restauranter sig til det franske eller europæiske køkken.

Læs også
Top job