Erhverv

Amerikanske mediekæmper vil skabe krig på streamingmarkedet i Danmark

Flere nye udbydere af streamingtjenester har kastet sig over de danske forbrugere, og konkurrencen er nu blevet så intens, at markedet kan komme under prispres de kommende år.

Artiklens øverste billede
Den amerikanske mediekoncern NBC Universal gik den 1. marts ind på det danske marked med streamingtjenesten Hayu, som udelukkende fokuserer på reality-tv.

Kampen om de mange streamingkunder skærper til. Flere af de store tjenester som Viaplay, TV 2 Play og Netflix opruster i Danmark med massive investeringer, mens nye streamingtjenester melder deres ankomst med rekordlave priser.

For få dage siden gik den amerikanske mediekæmpe NBC Universal ind i Danmark med streamingtjenesten Hayu, som satser på reality-tv til en pris på 49 kr./mdr.

I 2019 vil Disney lancere sin egen tjeneste, ligesom Apple og Facebook også er på vej ind på markedet. Begge med investeringer i originalt indhold på ca. 1 mia. dollars i 2018.

Konkurrencen er nu så hård, at streamingmarkedet vil komme under prispres de kommende år, vurderer insight director i mediebureauet IUM, Thomas Hefting, der netop har lavet en stor analyse af det danske marked.

»Det virker uundgåeligt, at prisniveauet for streamingtjenester bliver presset, når flere udenlandske udbydere går ind i Danmark, og konkurrencen om medieforbrugerne bliver intensiveret. Vi får et meget konkurrencepræget marked, som vi kender det fra tv-markedet,« siger han.

*DR TV er modsat de andre tjenester gratis (licensfinansieret).

NBC Universal er klar til at snuppe en bid af markedet med sin reality-tjeneste, der ligger et stykke under prisniveauet hos Netflix, Viaplay, HBO og TV 2 Play.

»Vi har haft stor succes med Hayu i Storbritannien. Der er åbenlyst et marked for en ren reality streamingtjeneste, og vi går ind i Danmark med en pris, som gør os interessante for en meget bred kundegruppe. Målet er at finde partnere i Danmark, f.eks. en kabel-tv-operatør, så vi får Hayu ud på flere platforme,« siger adm. direktør for Hayu, Hendrik McDermott.

Den hårde konkurrence globalt får etablerede tjenester som MTG-ejede Viaplay og TV 2 Play til at skruet helt op for investeringerne for at være bedst på indhold, design og teknologi.

»Vi vil vokse mere end markedet, og det kræver, at vi investerer massivt. Vi har den fordel, at vi også har en kæmpe tv-forretning (TV3-kanalerne, red.), så vi kan købe indhold og bruge det på tværs af platformene. Dermed kan vi købe tungere indhold inden for sport, film og serier,« siger Kim Poder, CEO i MTG Danmark.

Streamingmarkedet er ikke mættet endnu og vokser med ca. 15 pct. om året. Bl.a. derfor voksede Viaplay med 21 pct. i 2017, ligesom TV 2 Play voksede med 27 pct. og rundede 350.000 abonnenter.

TV 2 vil ligesom MTG vokse mere end markedet på både omsætning og abonnenter. Bl.a. derfor lancerede TV 2 Play et billigere abonnement med reklamer i efteråret.

»Vi har prisdifferentieret vores abonnementer, så vi rammer bredt blandt forbrugerne. TV 2 Play spænder lige fra 39 til 129 kr. om måneden, hvilket stiller os bedre i et marked, hvor aktørerne kæmper om de samme kunder, men med meget forskellige indholdstilbud,« siger salgsdirektør for TV 2 betalings-tv, Stig Møller Christensen.

Her er udbuddet af streamingtjenester i Danmark (abonnementpris pr. måned)

kr./mdr. Basis Premium inkl. sport Med reklamer
Netflix 79 129  
 
Viaplay 99  
299  
Viafree  
 
 
gratis
TV 2 Play 69 129  
39
HBO Nordic 89  
 
 
D-Play 79  
159  
Eurosport Player 129  
 
 
Hayu 49  
 
 
C-more 99  
129  
Prime Video (Amazon) 45  
 
 

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.