Erhverv

Hotel d'Angleterre skal betale over 200 mio. kr. i spektakulær sag

Det københavnske luksushotel D'Angleterre får et kæmpe millionsmæk i voldgiftssag.

Hotel d'Angleterre er ejet af Remmen Fonden (Remmen's Stiftung von 1986), der solgte hotellet i 2007, men købte det tilbage fra islandske Landsbanki i 2011 for 300 mio. kr. Arkivfoto

En spektakulær retssag mod den krakkede entreprenørgigant Pihl & Søn er endt med, at luksushotellet D'Angleterre skal af med et trecifret millionbeløb.

En voldgiftsret besluttede onsdag, at D'Angleterre skal betale 161 mio. kr. til Pihl & Søn. Hertil skal lægges procesrenter og sagsomkostninger. Den samlede betalingssum løber ifølge Finans' oplysninger op i cirka 225 mio. kr.

Striden med Pihl & Søn har rødder i den omfattende ombygning af Hotel d'Angleterre, der blev påbegyndt i 2011, og som kostede ejerne næsten en halv mia. kr.

Pihl & Søn stod for renoveringen, som endte med at blive langt dyrere end ventet. Derfor sendte byggekoncernen en ekstraregning på cirka 198 mio. kr. til Hotel d'Angleterre, der imidlertid nægtede at betale.

Sagen endte i voldgiftsretten, som altså nu har afsagt kendelse.

Pihl & Søn gik konkurs i august 2013, men er siden genopstået. En ny ejerkreds har købt rettighederne til brandet og har stiftet selskabet Pihl & Søn A/S.

Renoveringen af Hotel d'Angleterre, der er ejet af Remmen Fonden (Remmen's Stiftung von 1986), var fastsat til at skulle færdiggøres, så hotellet kunne åbne den 1. maj 2013.

Det lykkedes, men Hotel d'Angleterre ville ikke hæfte for de budgetoverskridelser, der var sket. Voldgiftsretten vurderer, at Pihl & Søn handlede »ansvarspådragende« ved ikke at udarbejde tilstrækkeligt retvisende budgetter.

»Voldgiftsretten vurderer imidlertid, at hotellet ikke har lidt et tab for dette forhold, da Pihls renovering - uanset indholdet af Pihls budgetter - skulle udføres, således at hotellet kunne åbne som planlagt,« skriver advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der har repræsenteret Pihl & Søn i sagen, på sin hjemmeside.

Voldgiftsretten afviser også størstedelen af d'Angleterres øvrige anbringender om sen projektering, kontrahering med underentreprenører i strid med kontrakten, mangelfuld byggeledelse, skuffede forventninger m.v.

Hotel d'Angleterre krævede 42 mio. kr. af Pihl & Søn.

Det verdensberømte hotel tjente sidste år 277 mio. kr. Egenkapitalen i hotellet er på 620 mio. kr.

Ledelsen i Hotel d'Angleterre har tidligere anført, at den forventede at vinde voldgiftssagen mod Pihl & Søn.

BRANCHENYT
Læs også