Erhverv

Dansker solgte firma for en formue: Gik direkte hjem og friede til kæresten

It-firmaet Dinero blev solgt for et trecifret millionbeløb. Det ændrede en af ejernes liv.

David Andersen, stifteren af Dinero, solgte i 2016 virksomheden for omkring 100 mio. kr. 
Foto: Dinero.

Da iværksætteren David Andersen skrev under på de stiplede linjer og sammen med sine kompagnoner solgte virksomheden Dinero, kunne han endelig ånde lettet op. Med et trecifret millionsalg var hans liv ændret for evigt.

Dinero blev i 2016 solgt til norske Visma, der er Nordens største it-selskab. Forhandlingerne var dog lange og hårde, fortæller David Andersen til Saxis.dk, der formidler salg af virksomheder.

»Beløbet blev hurtigt større og større, jo længere tid der gik. Jeg kommer fra en almindelig baggrund og har ikke rige forældre, men det beløb, som vi kunne få for Dinero, begyndte at ligne noget, der kunne ændre ens liv fremadrettet. Hvis jeg havde haft flere millioner på kistebunden, ville jeg gerne have ventet nogle år med salget, men jeg vil hellere have en fugl i hånden end 10 på taget,« forklarer han. 

Heldigvis var hans partner Martin Thorborg klar på et salg. Han er medstifter af Dinero og er bedst kendt for at have stiftet it-portalen Jubii, som han solgte for en formue.

Salgsprisen for Dinero var på cirka 125 mio. kr., som tilfaldt de nu tidligere ejere. Og da David Andersen sagde 'ja' til at sælge den virksomhed, han havde været med til at bygge op fra bunden, var det ikke det eneste 'ja', der blev sagt den dag.

»Der var en enorm lettelse, da vi skrev under. Forhandlingerne trak ud, champagnen var blevet varm, og vi havde ikke fået noget at spise hele dagen. Bagefter blev vi overvældet af træthed. Noget af det sidste jeg gjorde, før jeg gik i seng var dog at fri til min kæreste. Og hun ville heldigvis gerne,« siger David Andersen til Saxis.dk.

Dinero har gennem et regnskabsprogram gjort det muligt at tilbyde et automatisk skatteregnskab og årsregnskab for virksomheder. Programmet blev udviklet i 2012 af David Andersen og Anders Hørsted, da vennerne ikke kunne finde rundt i de store traditionelle regnskabsprogrammer.

Senere gik de sammen med Martin Thorborg og døbte deres regnskabsprogram Dinero - det spanske ord for penge.

Dinero nåede i januar 40.000 aktive brugere, hvoraf knap halvdelen betaler for programmet. David Andersen er fortsat produktdirektør i virksomheden, der efter salget valgte at beholde samtlige ansatte.

Martin Thorborg er adm. direktør.

Læs også
Top job