Erhverv
0

Ikea-grundlæggers formue bliver delt i to

Det er ikke kun Ingvar Kamprads børn, der får del i de mange millioner.

Ingvar Kamprad døde i en alder af 91 år. 
Foto: Ola Torkelsson/TT via AP.

Halvdelen af Ingvar Kamprads arv skal ikke gå til hans børn.

Det skriver Dagens Nyheter, der har fået indblik i Ingvar Kamprads testamente.

Ikea-grundlæggers formue vil i stedet gå til en fond, der står for at fremme uddannelse og forskning i bl.a. iværksætteri, miljø og social udvikling i den svenske landsdel Norrland.

Ifølge testamentet er hensigten at udvikle forretningsaktiviteter i området.

»Ingvar Kamprad har altid været interesseret i Norrland og har ofte været der. Han ønskede at gøre det muligt for unge at bo der og ikke være nødt til at flytte væk,« udtaler Per Heggenes, leder af Ikea-fonden og tidligere talsmand for familien Kamprad, til Dagens Nyheter.

Den anden halvdel af formuen vil gå til sønnerne Peter, Jonas og Mathias Kamprad samt adoptivdatteren Annika Kihlblom, der får mindst 94 mio. kr. hver.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor mange penge Ingvar Kamprad efterlader sig, men ifølge avisen, drejer det sig om et par hundrede mio. kr.

Ingvar Kamprad døde d. 27 januar i en alder af 91 år. Han stiftede Ikea som 17-årig, og intialerne i hans for- og efternavn samt navnet på den gård og by, hvor han boede, skabte navnet Ikea.

I løbet af de tidlige år blev der især solgt julekort, frø, kuglepenne og nylonstrømper, men hurtigt blev møblerne det mest sælgende hos Ikea, hvilket også blev kædens væsentligste kendetegn senere.

BRANCHENYT
Læs også