Erhverv
0

Toys 'R' Us laver en brexit - 3.000 mister arbejdet

Toys 'R' Us forretningsben i Storbritannien har været i knæ i længere tid. Nu lukker legetøjskæden helt ned i det britiske.

Foto: Sofia Wraber

Toys 'R' Us laver et britisk exit. Den store legetøjskæde vil nemlig lukke og slukke samtlige 100 butikker i Storbritannien. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg på baggrund af nyhedsbureauet Britain’s Press Association.

Kilden til informationerne fremgår ikke af historien fra Britain’s Press Association, men lukningen i Storbritannien betyder, at ca. 3.000 medarbejdere står til at miste arbejdet.

Toys 'R' Us blev stiftet i 1948, og voksede efterfølgende til en stor, international kæde. Det seneste år er det dog gået ned ad bakke for legetøjskæden.

Flere kunder har forladt butikken, og selskabet slæber rundt på en gæld på ca. 30 mia. kr., som blev optaget i forbindelse med, at kæden tilbage i 2005 blev købt af kapitalfonde.

Samtidig har kæden ikke givet overskud siden 2013. I 2016 omsatte Toys 'R' Us-koncernen f.eks. for 71 mia. kr., men enorme renteudgifter på gælden medførte imidlertid et underskud på næsten en kvart mia. kr. Underskuddet fortsatte ind i 2017.

I september sidste år søgte selskabet om konkursbeskyttelse under den amerikanske lovgivning i et forsøg på at rette op på udviklingen.

Tidligere på måneden kunne Bloomberg fortælle, at Toys 'R' Us forberedte sig på at lukke samtlige sine godt 1.600 butikker i USA, hvis forhandlinger med kædens kreditorer ikke munder ud i en aftale, som kan redde Toys 'R' Us.

Tirsdag i denne uge kunne Bloomberg så berette om, at Toys 'R' Us' amerikanske moderselskab ikke har betalt alle sine leverandører til tiden.

Toys 'R' Us' i Danmark er ikke påvirket af krisen. I Danmark er Toys 'R' Us-butikkerne nemlig ejet af TopToy. TopToy har finansielt ingen direkte forbindelse til Toys 'R' Us og er derfor ikke påvirket af krisen i Storbritannien og USA.

BRANCHENYT
Læs også