Serier

Panama-skandale: Advokatfirmaet Mossack Fonseca opgiver ævred

Mossack Fonseca, det advokatfirma, der endte i midten af skandalen om Panamapapirerne, lukker som en konsekvens af den megen negative omtale.

De hemmelige formuer
Om få dage er det internationale advokatfirma Mossack Fonseca ikke mere. Skatteskandalen har knækket det. Foto: AP Foto/Arnulfo Franco

Advokatfirmaet Mossack Fonseca har formentlig tjent mange penge på sine aktiviteter i Panama, men nu er det slut.

Firmaet, der blev verdensberømt og berygtet, fordi det blev centrum for en af de største skandalesager nogensinde om verdensomspændende skattetænkning og skatteundvigelse, lukker nu - netop på grund af den dårlige omtale.

Det skriver Reuters.

»Nedbrydelsen af omdømmet, mediekampagnen, det finansielle cirkus og de usædvanlige handlinger, taget af bestemte panamanske myndigheder har givet ubodelig skade, som gør det nødvendigt at standse alle offentlige operationer med udgangen af indeværende måned,« er forklaringen fra firmaet.

De lækkede såkaldte Panama-papirer afslørede i ugerne og månederne fra april 2016 en perlerække af kendte mennesker og store firmaer, der havde så ondt i skatten, at de af egen drift og med hjælp fra Mossack Fonseca forsøgte - ofte med held - at unddrage den.

Reuters skriver, at den panamanske anklagemyndighed i sidste måned ransagede advokatfirmaet for at finde beviser på en forbindelse mellem firmaet og et korruptionsmistænkt brasiliansk entreprenørfirma.

BRANCHENYT
Læs også