Erhverv

Tidligere Falck-chefer investerer i ny stress-app

Den aarhusianske iværksættervirksomhed Resilio får tilført over 3 mio. kr. af de detroniserede Falck-chefer Allan Søgaard Larsen og Morten Pedersen samt en tredjepart.

Stifterne af Resilio, Thomas Scherning (tv) og Anders Søndergaard, har fået tidligere topchef i Falck Allan Søgaard Larsen og tidligere finansdirektør i Falck, Morten Pedersen som nye investorer.

Kan man afhjælpe og håndtere stress ved at spille og træne åndedrætsøvelser på mobilen?

Det mener den tidligere topledelse i Falck, Allan Søgaard Larsen og Morten Pedersen, der har investeret et millionbeløb i iværksættervirksomheden Resilio sammen med medinvestor Dan Boyter, der er ejer og bestyrelsesmedlem i Pressalit, bestyrelsesmedlem i blandt andet DR og formand for Kaospiloterne.

Hos Resilio har man det sidste halvandet år arbejdet på at udvikle en app, der blandt andet kombinerer åndedrætstræning med elementer af computerspil, der skal lære brugeren at håndtere stress.

»Behovet for individuel stressforebyggelse og -håndtering er steget meget i de sidste mange år – og gør det fortsat. Hele området er i høj grad dækket af forsikringsordninger og trækket på disse ordninger har været markant stigende. Med deres nyskabende produkt adresserer Resilio et kæmpe behov på en helt ny måde,« siger Allan Søgaard Larsen, der sammen med Morten Pedersen tjente adskillige hundrede millioner kroner ved at sælge deres aktier i Falck.

Resilio
  • Stiftet 27. oktober 2016 af Anders Søndergaard, Thomas Scherning og Helga Halkjær.
  • Syv ansatte i Aarhus og København + en række freelancere og konsulenter.
  • Ambition: at hjælpe millioner af mennesker med at forebygge stress ved hjælp af teknologi.
  • Offentlige investorer: Innovationsfonden (Innobooster) og Markedsmodningsfonden.
  • Eksisterende investorer: Capnova A/S, Funday Factory ApS, Sybo Games ApS.
  • De nye investorer: Allan Søgaard Larsen og Morten Pedersen – tidligere ledelse i Falck og nu aktive investorer.
  • Samt Dan Boyter – ejer og bestyrelsesmedlem i Pressalit og bestyrelsesmedlem i blandt andet DR, Moesgaard Museum og formand for Kaospiloterne.

De har sammen med Dan Boyter skudt 3,2 mio. kr. i virksomheden, og de tre tilslutter sig dermed de allerede eksisterende investorer Sybo Games, Funday Factory, Capnova og Markedsmodningsfonden.

I alt har Resilio hentet tæt på 5 mio. kr. fra forskellige sider.

»Vi oplever, at især virksomheder mangler et konkret værktøj til at hjælpe deres medarbejdere med at blive bevidste omkring stress og håndtere de reaktioner, der ofte medfølger,« siger Anders Søndergaard, der er adm. direktør og sammen med Thomas Scherning og Helga Halkjær er partner i Resilio.

Som det er nu, har Resilio allerede en håndfuld kunder og flere interesserede, som tæller både store og små virksomheder samt forsikringsselskaber, forklarer Anders Søndergaard.

Pengene fra de tidligere Falck-chefer gå blandt andet gå til at sætte yderligere skub i lanceringen.

Og også blandt fagfolk er der store forventninger til app’en.

»Stress er jo egentlig en positiv ting, men det er den uforløste, langvarige stress, der er negativ. Det er derfor vigtigt at blive bevidst om, hvordan man håndterer ens stresseksponering, og hvordan man via åndedræt, søvn, motion og andre faktorer kan nedbringe det overordnede stressniveau. I den sammenhæng er Resilios digitale værktøj interessant, og det bliver spændende at være med til at undersøge effekten,« siger Carsten Obel, professor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

BRANCHENYT
Læs også