Erhverv

Stiftere forlader fremadstormende legetøjsfirma

Danske Plus-Plus satser benhårdt på at vokse yderligere med en mindre bestyrelse og ejerkreds i ryggen.

Plus-Plus sælger lige nu til 40 lande, men der er et endnu større potentiale, mener virksomhedens adm. direktør. Foto: Plus-Plus

Der kan være rigtigt mange penge i legetøj.

Det kan ikke kun Lego, men også virksomheden Plus-Plus skrive under på.

Sidstnævnte har fra produktionslokalerne i Holbæk de seneste år eksporteret legetøj til 40 lande verden over og fået bundlinjen til at stige ganske pænt.

Spørger man Plus-Plus' adm. direktør, Martin Pihl, bliver der heller ikke slidt meget på bremseklodsen i den kommende tid.

»Vi har ambitioner om at vokse i både indtjening og omsætning, for vi ser masser af vækstmuligheder. Der er omkring 200 lande i verden, og vi er kun i 40 af dem. Så der er meget at tage fat på,« lyder det grinende fra legetøjsdirektøren.

Plus-Plus
  • Plus-Plus producerer små farverige legetøjsbrikker, der kan sættes sammen og skabe et hav af forskellige former og figurer
  • I 2009 blev Plus-Plus en selvstændig virksomhed. Tidligere var brandet en del af Gram Toys
  • Virksomheden har hovedkontor i Holbæk, og legetøjsbrikkerne produceres i Danmark og USA
  • Plus-Plus har to salgskanaler, nemlig detailhandel og institutionsområdet
  • Legetøjsproducenten er på markedet i en lang række lande i Skandinavien og Europa, men selskabets produkter sælges også flere steder i Asien, Nord- og Sydamerika, Australien og Afrika

Fremadrettet kommer væksten i Plus-Plus dog til at ske uden flere af de personer, der i 2009 stiftede selskabet bag legetøjsvirksomheden.

Fire personer har således netop forladt enten ejerkredsen eller bestyrelsen i Plus-Plus, hvoraf tre af personerne har rødder i familien Huniche, som har haft et større ejerskab af legetøjsvirksomheden gennem en årrække.

Familiens ejerandele er nu fordelt på den eksisterende kreds af ejere, som består af fem personer, heriblandt stjernearkitekten Bjarke Ingels og Lagkagehuset-stifter Ole Kristoffersen.

Martin Pihl, der også er medejer af Plus-Plus, vil ikke sætte mange ord på den nye bestyrelse og ejerkreds.

»Det er ikke noget, jeg har et behov for at sige noget om,« siger han.

Plus-Plus, hvis byggeklodser på en måde kan ses som et alternativ til Lego-klodser, har haft sit legetøj til salg på store museer som Guggenheim og Moma i New York.

USA er et vigtigt marked for Plus-Plus, hvorfor virksomheden har et tocifret antal produktionsmedarbejdere ansat i det amerikanske.

Plus-Plus blev grundlagt som brand allerede i 1980'erne, dengang som en del af legetøjsvirksomheden Gram Toys. I 2009 blev Plus-Plus så en selvstændig virksomhed.

Læs også
Top job