Erhverv

Medie: Amerikansk forbrugerbeskyttelseskæmpe starter undersøgelse af Facebook - aktien står til nyt fald

Ifølge Bloomberg har The Federal Trade Commission åbnet en undersøgelse af Facebook i kølvandet på de afsløringer om omfattende læk af data fra den sociale medie mastondont, de sidste dage har bragt. Aktien står til nye fald.

Facebooks grundlægger og topchef Mark Zuckerberg. Selskabets aktie står tirsdag til at fortsætte mandagens markante fald. Foto: AP.

Afsløringer af en tilsyneladende mildest talt lemfældig omgang med brugernes data har nu skaffet Facebook en potentielt farlig modstander på hjemmebanen i USA.

Ifølge Bloomberg vil The Federal Trade Commission, der har opgaver inden for forbrugerbeskyttelse og også fungerer som en slags pendant til Konkurrencestyrelsen, nu åbne en undersøgelse af det sociale medie.

Facebook-aktien faldt mandag med næsten 7 pct., efter weekenden havde bragt afsløringer af, at firmaet Cambridge Analytica - med Facebooks vidende - havde hentet ca. 50 mio. brugeres data ud til brug i den seneste amerikanske præsidentvalgkamp.

Inden Bloombergs afsløring, lå aktien til at åbne neutralt tirsdag, men i den umiddelbare handel efter nyheden står aktien nu til et nyt fald på mere end 2,5 pct.

Dermed nærmer selskabets tab af markedsværdi over to dage sig hastigt 300 mia. kr. Det svarer i grove træk til, hvis Novo Nordisk mistede 50 pct. af sin markedsværdi.

Facebook har endnu ikke kommenteret nyheden over for Bloomberg.

Selskabet er allerede under kritik for ikke at have udtalt sig synderligt klart om weekendens nyheder, og for at true et af medierne bag - britiske The Guardian - med et sagsanlæg. Også topchef og stifter Mark Zuckerberg stilhed i sagen er blevet kritiseret.

Mandag kom det samtidig frem, at Facebooks sikkerhedschef Alex Stamos forlader virksomheden efter interne uenigheder om, hvordan selskabet skal håndtere spredningen af falske nyheder via det sociale medie.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også