Erhverv

Nets hjælper verdens største betalingstjeneste med at få fodfæste i Danmark

Den danske betalingstjeneste Nets har indgået samarbejde med kinesiske Alipay, der gør det muligt at betale med tjenesten i udvalgte butikker i Danmark.

Nets og kinesiske Alipay er klar til at udrulle en løsning i hele Norden, der gør det muligt at betale med den kinesiske tjeneste. Foto: .Imaginechina via AP Images

Verdens største betalingstjeneste er nu på vej til Danmark. Danske Nets og kinesiske Alipay har nemlig indgået et samarbejde, som betyder, at udvalgte butikker herhjemme får mulighed for at tage imod kinesiske mobilbetalinger.

I første omgang bliver samarbejdet rullet ud i Danmark, og inden for kort tid bliver det også muligt i resten af Norden. Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

»Det ventes at være især kinesiske turister, der vil benytte Alipay i butikkerne. Her vil betaling for en vare ske ved at ekspedienten scanner en QR-kode på brugerens telefon, hvorefter beløb og kvittering også modtages og godkendes på telefonen,« skriver Nets i pressemeddelelsen.

Efterfølgende leverer Alipay data til Nets, som så igen sørger for at butikken modtager penge fra den kinesiske mastodont.

Alipay er en del af den kinesiske mastodont Alibaba. I Kina gør tjenesten det muligt at betale på nettet, betale regninger og sende penge til hinanden.

Ifølge Nets har Alipay op mod en halv mia. brugere.

Nets blev tidligere på året pillet af den danske børs Nasdaq Copenhagen. Her levede Nets et kort, men omtumlet liv.

Nets nåede at være på børsen i ca. halvandet år, efter at ATP og to kapitalfonde sendte selskabet på børsen i 2016. Mens aktiekursen dykkede i tiden efter børsnoteringen, sikrede den topchefen Bo Nilsson mere end en halv milliard kr., og kommunikationschefen kunne sige farvel og tak med en kursgevinst på 35 mio. kr. efter tre års arbejde.

Nets blev dog pillet af børsen i februar, efter at 94,1 pct. af aktionærerne valgte at takke ja til et købstilbud fra en gruppe investorer med kapitalfonden Hellman & Friedman i spidsen.

BRANCHENYT
Læs også