Erhverv

Store forandringer på Børsen: Corydon henter topøkonom og chef i Statsministeriet

Børsens nye chefredaktør sætter nu for alvor sit fodaftryk på erhvervsmediet.

Bjarne Corydon, tidligere finansminister, har netop lavet flere prominente ansættelser til Børsen, hvor han er topchef. Foto: Jens Dresling

Bjarne Corydon, der ved årsskiftet tiltrådte som ny ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør på Børsen, har nu for alvor sat sit fodaftryk på erhvervsmediets organisation og strategiske retning.

Den tidligere socialdemokratiske finansminister har således ansat topøkonom fra Dansk Erhverv Steen Bocian som ny perspektivredaktør og cheføkonom.

Bjarne Corydon fortæller, at han med oprettelsen af en ny perspektiv-redaktion har været på jagt efter en leder og profil som netop Danmarks mest citerede økonom i skikkelse af Steen Bocian.

»Som sådan bliver vi vel det første danske mediehus, der nogensinde har haft vores egen cheføkonom – ovenikøbet en af landets bedste. In-house. Det er et stærkt løft af hele vores placering i markedet,« siger han til Børsen.

Den nye perspektiv-redaktion vil også få deltagelse af Niels Lunde og Helle Ib, der er henholdsvis chefredaktør og politisk kommentator på Børsen, ligesom Bjarne Corydon også vil spille en aktiv rolle på den nyoprettede redaktion.

Ansættelsen af Steen Bocian betyder desuden, at Børsens debatredaktør Thomas Bernt Henriksen stopper i sin nuværende funktion. Over den kommende måned skal Thomas Bernt Henriksens rolle på Børsen diskuteres, oplyses det.

Udover Steen Bocian henter Børsen også Nikolaj Sommer fra Statsministeriet, hvor han er chef for regeringens kommunikationsenhed. Nikolaj Sommer skal på Børsen være en del af direktionen og får titel af nyhedsdirektør.

»Nikolaj kommer med en unik kombination af kompetencer. Han kender Børsen og dansk erhvervsjournalistik ud og ind fra sine mange år som journalist her i huset. Han har på fremragende vis løftet en lang række andre roller i dansk journalistik,« siger Bjarne Corydon.

Både Steen Bocian og Nikolaj Sommer begynder i deres nye stillinger den 1. maj.

En række andre ledere og redaktører på Børsen har desuden fået nye roller og titler.

BRANCHENYT
Læs også