Jensens Bøfhus skifter menu og logo - igen
Et nyt, moderne menukort blev en fiasko og skræmte kunderne væk. Bøfkæden er i gang med at lukke adskillige restauranter.
Stamkunderne på Jensens Bøfhus vil hellere have rejecocktail og råstegte kartofler end salat med gedeost og lufttørret skinke.
Det glemte bøfkæden bare at spørge kunderne om, inden den sidste år sløjfede en række af sine traditionelle retter og udskiftede dem med nye og mere moderne af slagsen.
Det nye menukort skræmte mange af Jensens Bøfhus' kunder væk og tiltrak ikke nye. Derfor har den pressede bøfkæde nu måttet skrotte sit nye menukort, skriver Fyens Stiftstidende.
»Det gik overhovedet ikke. Vi fik ikke nogen nye gæster ind, og de gamle gæster blev væk,« siger regionschef i Jensens Bøfhus, Morten Steenberg, til Fyens Stiftstidende.
Det fejlslagne menukort har fået Jensens Bøfhus til at undersøge, hvad kædens kunder rent faktisk kan lide. Her var rejecocktailen blandt de store vinderne. Den udgør næsten halvdelen af alle solgte forretter.
Ifølge ledelsen i Jensens Bøfhus vil de kunder, som man forsøgte at trække til med det nye menukort, »aldrig sætte deres ben hos os, uanset hvad vi serverer.« Og kædens faste kunder forbinder bøfhuset med en bestemt type mad.
Udover at vende tilbage til sit gamle menukort har Jensens Bøfhus også lavet om på sit logo. Det skiftede man i juni sidste år, men nu er man vendt tilbage til det gamle, skriver Fyens Stiftstidende.
Jensens Bøfhus befinder sig i en faretruende økonomisk krise. De senere år har den landskendte bøfkæde, som blev stiftet af Palle Skov Jensen, tabt store millionbeløb, og mange kunder er forsvundet til fordel for restauranter som Flammen, Bones, Vivaldi og Dalle Valle.
For knap et halvt år siden blev Jensens Bøfhus så reddet af otte fynske erhvervsfolk, der lånte Jensens Bøfhus et stort tocifret millionbeløb.
Samtidig blev der lavet en genopretningsplan for kæden, en ny bestyrelse og direktør er kommet til, og banken SEB har forlænget sin store kredit til Jensens Bøfhus med op til fire år.
For at vende udviklingen har Jensens Bøfhus bl.a. måttet lukke en del restauranter. For et år siden havde kæden 42 restauranter. Senere i år kommer det tal ned på 29, skriver Fyens Stiftstidende.