Erhverv

200 år gammel våbenproducent har skudt sig selv konkurs

En af de mest ikoniske amerikanske våbenproducenter har indgivet konkursbegæring efter milliardgæld.

Remington Arms, en af verdens ældste og mest anerkendte våbenproducenter, har indgivet konkursbegæring. AP Photo/Marko Drobnjakovic

Sammen med mærker som Smith & Wesson og Colt er Remington en del af den amerikanske våbenhistorie. Men Remington har måtte give op og har indgivet konkursbegæring, skriver Reuters.

Historien om Remington går helt tilbage til 1816. Da byggede Eliphalet Remington den bøsse, som skulle blive grundstenen til den nu konkurstruede milliardvirksomhed.

Konkursbegæringen sker for at sikre en rekonstruktion af selskabet, hvor der skal indgås aftaler med selskabets kreditorer. Det er en såkaldt beskyttet konkurs, som i USA kaldes Chapter 11.

Når man indgiver den type af konkursbegæring betyder det, at selskabet fortsat forventer at kunne videreføres, og Chapter 11 sikrer, at alle kreditorer stilles lige, mens man forsøger at rekonstruere selskabet.

Remington fortalte allerede i februar, at man skulle finde en ordning, så gælden på godt 5,7 mia. kr. (950 mio. USD) kunne blive overført til kreditorerne og dermed også magten i selskabet.

Det er et faldende salg, der er skyld i Remingtons problemer, samtidig med at de gentagne skoleskyderier giver våbenfabrikanterne et dårligt ry.

Remington har desuden været gennem flere retssager på grund af funktionsfejl i sine geværer. Selskabet blev også anklaget for medvirken til massedrab efter nedskydningen af elever på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, i 2012.

Her blev der anvendt et Bushmaster-gevær, som Remington producerer.

Remington beskæftiger cirka 3.500 ansatte. Udover egen produktion af jagtrifler, revolvere, andre skydevåben og ammunition lægger firmaet navn til en række andre produkter inden for jagt og skydning fremstillet af andre firmaer.

BRANCHENYT
Læs også