Erhverv

To elektronikkæder bliver slået sammen - får 160 butikker

Det skaber landets største medlemsejede kæde.

Euronics, hvis butikker altså nu omdannes til El-Salg-butikker, er en international elektronikkæde med 11.000 butikker i 31 lande. PR-foto.

Den danske butikskoncern A/S El-Salg slår nu sine to elektronikkæder sammen og skaber dermed branchens største frivillige kæde.

A/S El-Salg driver både butikskæden El-Salg og Euronics. Men til april bliver de to kæders butikker lagt sammen og skal fremover alle hedde El-Salg.

Det skriver Bornholms Tidende.

»De to kæder har indtil for nylig haft hver deres meget klare koncept og fokus. Men den seneste tid har vi gjort meget for at løfte og udvide sortimentet i EL-Salg-butikkerne fra udelukkende at være hårde hvidevarer til også at være elektronik. Det betyder, at vi stille og roligt har udvisket forskellene mellem de to kæder,« siger Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i A/S El-Salg, til Bornholms Tidende.

Sammenlægningen gør El-Salg til landets største frivillige detailkæde inden for forbrugerelektronik med i alt 160 butikker. Der er primært tale om mindre butikker i danske provinsbyer.

Euronics, hvis butikker altså nu omdannes til El-Salg-butikker, er en international elektronikkæde med 11.000 butikker i 31 lande og en årlig omsætning på over 130 mia. kr.

Kæden åbnede sin første danske butik i Ikast i 2014.

A/S El-Salg, som driver Euronics-butikkerne, er en medlemsejet kæde. Man skal således være aktionær i selskabet for at kunne blive butiksejer.

Udover butikskæderne El-Salg og Euronics driver A/S El-Salg den nye belysningskæde Lyspunkt. Den har 17 butikker rundt om i landet.

BRANCHENYT
Læs også