Erhverv

VW har tilbagekøbt 300.000 biler, som opbevares på 37 enorme pladser i USA

Dieselbilerne skal efter planen tilbage på markedet, når de udskældte miljøsnydeprogrammer er blevet fjernet.

Volkswagen AG opbevarer en række biler på en ørkenkirkegård i Californien i USA. Foto: Lucy Nicholson /Ritzau Scanpix

Alt fra nedlagte fodboldstadions til tidligere gravpladser er blevet inddraget for at få plads til de over 300.000 dieselbiler, som Volkswagen AG de seneste måneder har tilbagekøbt fra forbrugerne i USA.

I alt har det kostet den tyske bilproducent mere end 7,4 mia. dollar - svarende til knap 44,8 mia. kr.

Det skriver Reuters.

Helt konkret har den tyske bilproducent fyldt 37 store pladser i USA med biler, som er blevet tilbagekøbt som følge af den såkaldte dieselskandale, der brød ud i 2015.

Dengang blev Volkswagen afsløret i at manipulere miljøundersøgelser. De amerikanske myndigheder opdagede, at bilproducenten havde indbygget software, der fik dieselbilerne til at fremstå mere miljøvenlige, end de i virkeligheden var.

Siden er en række andre bilfabrikker blevet afsløret i samme manøvre, herunder bl.a. Mercedes og Audi som også har tilbagekaldt flere store partier.

Volkswagen har taget særlige midler i brug i forhold til opbevaring af de mange biler, som producenten har tilbagekøbt. Man har således bl.a. inddraget det nedlagte Detroit fodboldstadion, en tidligere papirmølle i Minnesota samt en øde ørkenkirkegård i Californien, skriver Reuters.

Talsmand fra Volkswagen, Jeannine Ginivan, har ifølge nyhedsbureauet i en offentlig udmelding udtalt, at gravpladsen i Californien sammen med de resterende 36 pladser er med til »at sikre ansvarlig opbevaring« af køretøjerne, inden de skal sælges videre.

»Disse køretøjer opbevares midlertidigt og bliver rutinemæssigt vedligeholdt på en måde, som sikrer deres langsigtede drift og kvalitet, så de kan returneres til handel eller eksporteres, når amerikanske regulatorer godkender udledningsændringerne,« har Jeannine Ginivan udtalt.

BRANCHENYT
Læs også