Erhverv

Coops bagland er i hårdt opgør om valg af formand

Kampen om formandskontoret i dagligvaregiganten Coop Danmark spidser til. Tre rivaler bejler til koncernens landsråd for at få væltet den siddende formand, mens han netop har fået opbakning fra repræsentanter for medarbejderne.

Lasse Bolander har siden 2008 været formand for Coop Danmark, der ejes af 1,7 mio. danskere og har 1.200 dagligvarebutikker. Foto: Stine Bidstrup.

Gennem flere uger har de 124 medlemmer af landsrådet i dagligvarekoncernen Coop Danmark været ombejlede. Både ved møder rundt om i landet, påvirkning via sociale medier og personlig kontakt. Den kommende halvanden uge skal de nok også fortsat forvente at få stor opmærksomhed. I hvert fald fra mindst fire hovedpersoner og deres nærmeste.

De 124 folkevalgte i Coops øverste myndighed har nemlig magten til lørdag 14. april at afgøre, hvem der de næste tre år skal være formand. Og dermed stå i spidsen for bestyrelsen i den medlemsejede koncern med 1.200 butikker og en omsætning på 45 mia. kr. Den siddende formand Lasse Bolander, som har haft posten i ni år, er i kampvalg mod tre kandidater. De kæmper alle for at få 63 stemmer i landsrådet - og dermed adgangen til den lønnede post som Coop-formand. ..

BRANCHENYT
Læs også