Erhverv

Jim Snabe sår tvivl om populær kryptoteknologis guldstatus

Mærsk barsler med en global platform, der skal omvælte transportverdenen. Men på trods af løfter om et kæmpe potentiale er det ikke garanteret, at den hypede blockchainteknologi bliver grundstenen i platformen.

"Man ved ikke, hvordan verden ser ud digitalt om 5 eller 10 år," siger Mærsk-formanden Jim Hagemann Snabe. Her står han og taler med arvingen Ane Mærsk Mc Kinney Uggla. Foto: Nikolai Linares

Blockchain er blevet lidt af et buzzword blandt Mærsks investorer og partnere i rederibranchen. Men trods Mærsks tiltro til teknologiens potentiale for selskabet og transportsektoren, er det langtfra sikkert, at blockchain-teknologien bliver den vindende teknologi for Mærsks egen digitale platform.

»Jeg tror, at vi gennem de næste 5-10 år vil se ret store forandringer i sammensætningen af sådan en platform. Det er også derfor, vi har valgt en så vigtig partner som IBM, så vi har adgang til de bedste teknologier, og dem vil vi løbende bruge,« siger Jim Hagemann Snabe, formand for Mærsk, og fortsætter:..

BRANCHENYT
Læs også