Erhverv

Denmark's got talent: Vi er blandt verdens bedste

Norden er nærmest verdensmester i at fostre og tiltrække talent. Der er fire nordiske lande i top 10 på Inseads opgørelse "Global Competitiveness Index 2018".

Der er stor rift om at tiltrække og passe godt på de bedste talenter, og Danmark er i 2018 blandt verdens bedste i den disciplin, mener Insead. Foto: AP/Max Oden

Der bliver ofte sået tvivl om Danmarks evne til at udvikle og tiltrække talenter. Men ifølge den velrenommerede franske handelshøjskole Insead, behøver Danmark ikke fortvivle.

På Inseads seneste årlige opgørelse over de lande i verden, der er bedst på det område, indtager Danmark en syvendeplads. Det er én plads bedre end året før, skriver Bloomberg.

I det hele taget er Norden rigt repræsenteret på listen, hvor Insead har taget talent-temperaturen på 119 af verdens lande. Og set under ét er Norden blevet endnu bedre til at tiltrække og fostre talenter end for bare et år siden.

Udover at Danmark er gået en plads frem, er Norge årets nordiske højdespringer med en placering som nummer fire i verden - en forbedring på seks pladser. Sverige har beholdt sin femteplads, mens Finland er gået tre pladser frem til nummer seks.

Bedste land i den disciplin er endnu engang Schweiz.

Mest bemærkelsesværdigt er det måske, at kun Singapore fra det asiatiske område er i stand til at opnå en placering på top 10.

Indekset bedømmer et lands evne til at tiltrække, udvikle og holde på talenter.

Landene i top 10 har en del fællestræk: De har et godt uddannelsessystem, en befordrende lovgivning for virksomhederne og en arbejdsmarkedspolitik, som satser på fleksibilitet og åbenhed, skriver Insead i sin rapport.

Her er listen over top 10 i verden i 2018 (med 2017-placeringen i parentes):

  1. Schweiz 1 (1)
  2. Singapore 2 (2)
  3. USA 3 (4)
  4. Norge 4 (10)
  5. Sverige 5 (5)
  6. Finland 6 (9)
  7. Danmark 7 (8)
  8. Storbritannien 8 (3)
  9. Holland 9 (11)
  10. Luxembourg 10 (7)

Kilde: Insead.

Læs også
Top job