Erhverv

Begyndte motions-trend i en forladt kirke: Nu vælter medlemmerne og millionerne ind

Crossfit Copenhagen har netop præsenteret sit bedste resultat nogensinde. Ejerne fokuserer på at udvikle kæden, men er ikke afvisende over for et salg af den.

Klaus Vesti og Andreas Bang, stiftere og ejere af Crossfit Copenhagen, gør klar til at åbne sin kæde i udlandet. Foto: Crossfit Copenhagen

Hvad der for 10 år siden begyndte i en forladt kirke på Nørrebro, er nu blevet en større millionforretning med 23 centre på landsplan.

Sådan kan historien om Crossfit Copenhagen kort forklares.

Men går man lidt i dybden med historien, er der langt mere at fortælle.

Som at Crossfit Copenhagen sjældent åbner et center, uden at det er rentabelt efter få måneder, at medlemsbasen er blevet mere end fordoblet det seneste år, eller at Crossfit Copenhagen nu gør sig klar til at indtage udlandet.

Der er masser at tage fat på, når det gælder Crossfit Copenhagen, der som ingen andre i Danmark har formået at omfavne den bølge af succes, motionsformen crossfit har redet på de seneste år.

Det kan ses i et nyt regnskab fra Crossfit Copenhagen, der byder på en tredobling af driftsresultat. Fra 3,3 mio. kr. i 2016 til 10,2 mio. i 2017.

Samtidig voksede bundlinjen til 4,5 mio. kr. efter skat, det højeste niveau nogensinde. Endda på trods af en nedskrivning på 3 mio. kr. for et udlån til et søsterselskab med fokus på yoga.

»Vi er sindssygt tilfredse, selvom vi ikke er typerne, der går rundt med armene over hovedet. Vi har fundet en forretningsmodel, der virker og kan skaleres til forskellige markeder,« siger Klaus Vesti, adm. direktør i Crossfit Copenhagen.

Han åbnede i 2008 det første center i en gammel og forladt kirke på Nørrebro sammen med sin kammerat Andreas Bang.

De to ejer og driver fortsat Crossfit Copenhagen, som har haft kraftigt vokseværk de seneste år og nu består af 23 centre i primært København, Aarhus og Odense.

Selvom Crossfit Copenhagen også har åbnet centre i Esbjerg, Vejle og Kolding, skal væksten fremadrettet findes i de største byer.

»Der er fortsat et stort potentiale i de største byer. Der ser vi ingen mæthedstegn. Vi vil også gerne åbne i udlandet. Det kunne være i Sverige, Tyskland eller England. Det er vi i gang med at undersøge lige nu,« siger Klaus Vesti.

Når en virksomhed vokser i både omsætning og indtjening, melder interesserede købere sig ofte. Det har endnu ikke været tilfældet hos Crossfit Copenhagen.

Men skulle det ske, er Klaus Vesti og Andreas Bang som udgangspunkt ikke afvisende, selvom fokus for de to lige nu kun er på at få Crossfit Copenhagen til at vokse.

»Vi er opmærksomme på, at vi er ved at nå en størrelse, hvor vi er interessante for potentielle købere. Umiddelbart er vi også åbne over for et salg, selvom vi kun tænker på at udvikle virksomheden lige nu. For modsat er vi klar til at opkøbe centre, så vi kan få dem med i vores kæde,« siger Klaus Vesti.

Et almindeligt medlemskab i Crossfit Copenhagen koster 469 kr. om måneden.

Crossfit Copenhagen omsatte i 2016 for 42 mio. kr. Det tal steg til 58 mio. kr. i 2017. Kæden har over 17.000 medlemmer på landsplan.

BRANCHENYT
Læs også